Op weg naar de politiestaat

Berlin-DDR – begin 80er jaren
Het DDR systeem was zo gek nog niet. Die Stasi met haar vrijwillige informanten zorgden voor rust zodat iedereen vrij en onbekommerd over straat kon gaan. Het apparaat was wel log, dat zou nu beslist anders zijn. De digitale revolutie maakt veel mogelijk. Vrijwillig onderwerpen we ons eraan. We leven dankzij Google, Apple en al die anderen voorvechters van de vrije wereld al in een wereld waarin we te traceren zijn. 

Als die vervloekte staten en Brussel voorop nou eens eindelijk ook actief wilden meewerken dan kan de burger rustig gaan slapen en hoeft Wilders niet langer beschermd te worden. Want echt, dat is de kortzichtigheid van Wilders, grenzen zijn beslist niet meer nodig. Een implantaat met alle personalia verzekert ons allen voor altijd van een vredige toekomst. Wilders leeft nog een beetje in het verleden, heb ik de indruk. De politiestaat die hij wenst is al mogelijk, technisch en organisatorisch. Wil hij de samenleving een dienst bewijzen zal hij het voortouw moeten nemen. Iedereen in Europa een chip. Eerlijke mensen hebben toch niets te verbergen en Wilders zal dan zelf ook weer vrij en onbekommerd over straat kunnen. Wat een kostenbesparing.

Er zijn dwazen die geloven deze man, veel meer mensen denken profijt te trekken van zijn daden. Gemeenschappelijk tonen ze hun weerzin tegen delen, opofferen, opkomen voor de zwakken. Als ware fascisten willen ze een natie met alle neuzen in een richting. Ze leven beneden de zeespiegel en dat noemen ze hun horizon. Hun grote verworvenheid, en daar profiteren ze nog dagelijks van, de beurs, de geldhandel. Al het overige berust grotendeels op roof, van tulpenbollen en koloniale waren tot olie en uranium toe. Vandaar “grenzen dicht”?

U ziet, ik neem mijn verantwoordelijkheid als PVV leider van Maastricht. Ik ken de impact van grenzen en verschillende munteenheden uit eigen dagelijkse ervaring. Nooit weer, zweer ik u. Waarom Wilders er steeds weer op hamert is me een raadsel. Misschien omdat hij zich lekker voelt bij de voorkeursbehandeling, die hij nu geniet. Want zeg nou zelf, volgens zijn redenering heeft feitelijk elke Nederlander, autochtoon zeg ik er maar voor de zekerheid bij, recht op speciale bewaking. We zijn immers allen gelijk en van dezelfde Nederlandse stam. Wie bewaakt dan wie? Kosten mogen uiteraard geen rol spelen, veiligheid gaat boven alles. Nee, dan lijkt mijn voorstel toch wenselijker. En geloof me maar, die alom controle zal zo transparant zijn als het maar even kan…

 
Uitgelicht: bron eigen archief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.