Blind vertrouwen…

· fascisme, justitie, Maastricht, vrouwen, wetenschap
Auteurs

Nijmegen, de vierdaagse, blindheid. Vertrouwde onderwerpen voor me. Ze komen vandaag samen bij een prachtig stukje op “Een schilderij voor elk jaar van mijn leven” – ericsblog:

Blind vertrouwen


Drie jaar geleden had ik het ook over blind vertrouwen n.a.v. een verschenen boek, een TV programma en de komst van de schrijfster op de school waar m’n vrouw actief is. Mijn vertrouwen, zeker in mensen die voorgeven begaan te zijn met de maatschappij, is sindsdien hevig geschonden. Niet alleen dat stukje van me is verdwenen maar veel meer. Grotendeels alles wat ik gepost had onder de noemer “algemeen” plus de bewijslast uit 2013 over wat schorem beliefde te plegen aan smaad, laster en bedreigingen richting Tibaert, mijn persoontje dus. 

Zo ga je dus met mensen om die iets hebben bij te dragen en graag delen. Links in de 21ste eeuw. Het is dieptreurig, asociaal, om niet te zeggen fascistisch, wat die lui uitspoken zonder een greintje respect. Hun (politieke) inspanningen zijn minimaal, met elkaar van gedachte wisselen weten ze te voorkomen en zelfs op alle mogelijke manieren uit te sluiten. Ik zeg het niet voor de eerste maal, Wilders heeft school gemaakt, of is het zelfs andersom, past Wilders perfect in het hier heersende geestelijke klimaat met de muffe hokjesgeest?

Kort en goed, m’n oorspronkelijk stukje uit juni 2013 is verdwenen, de bijbehorende screenshots zijn er nog. Ze zijn nuttig om nogmaals op dat boek van een blinde vrouw te wijzen, die rechten doceert aan de universiteit te Maastricht.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: