Blind vertrouwen…

Blind vertrouwen
Nijmegen, de vierdaagse, blindheid. Vertrouwde onderwerpen voor me. Ze komen vandaag samen bij een prachtig stukje onder “Een schilderij voor elk jaar van mijn leven” op ericsblog.

Drie jaar geleden had ik het ook over blind vertrouwen n.a.v. een verschenen boek, een TV programma en de komst van de schrijfster op de school waar m’n vrouw actief is. Mijn vertrouwen, zeker in mensen die voorgeven begaan te zijn met de maatschappij, is sindsdien hevig geschonden. Niet alleen dat stukje van me is verdwenen maar veel meer. Grotendeels alles wat ik gepost had onder de noemer “algemeen” plus de bewijslast uit 2013 over wat schorem beliefde te plegen aan smaad, laster en bedreigingen richting Tibaert, mijn persoontje dus. 

Zo ga je dus met mensen om die iets hebben bij te dragen en graag delen. Links in de 21ste eeuw. Het is dieptreurig, asociaal, om niet te zeggen fascistisch, wat die lui uitspoken zonder een greintje respect. Hun (politieke) inspanningen zijn minimaal, met elkaar van gedachte wisselen weten ze te voorkomen en zelfs op alle mogelijke manieren uit te sluiten. Ik zeg het niet voor de eerste maal, Wilders heeft school gemaakt, of is het zelfs andersom, past Wilders perfect in het hier heersende geestelijke klimaat met de muffe hokjesgeest?

Kort en goed, m’n oorspronkelijk stukje uit juni 2013 is verdwenen, de bijbehorende screenshots zijn er nog. Ze zijn nuttig om nogmaals op dat boek van een blinde vrouw te wijzen, die rechten doceert aan de universiteit te Maastricht.

Bron uitgelichte afbeelding: erics blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.