Justitie, fascisme en nog wat…

Carmen Dell’Orefice
Een woordenwisseling van twee Krapuletjes maart vorig jaar. Laurent ziet spoken, zegt de een, die korte tijd later de site Krapuul overneemt. Daar kan ik me iets bij voorstellen. 

Die vent zag me het liefst opgesloten in een psychiatrische inrichting. Op grond waarvan? Dat gaf hij niet aan, vandaar dat ik hem als een fascist beschouw. Laurent, iemand die zeer bezorgd is over het auteursrecht van zijn muzikale prestaties, kijk maar op z’n blog, vond het zorgwekkend dat Google zich met de inhoud van weblogs ging bemoeien. Terecht, dat had hij goed gezien. Z’n opmerking betreffende Facebook en Whatsapp was hier niet ter zaken doende, maar eveneens terecht. 

Hier het citaat waarop de ander, Dijstelberge, reageerde:

‘Dan gebruik je toch gewoon een andere CMS?’, zult u zeggen. Zeker wel, maar als een gigant als Google met dit soort praktijken begint is dat zorgwekkend, zeker gezien het constante proces van overnames en fusies waardoor uiteindelijk alles bij grote bedrijven terecht komt. Zo wilde u bijvoorbeeld uw telefoonnummer niet aan Facebook geven, maar nam dat vervolgens Whatsapp over en kregen ze het alsnog.

Dijstelberge begint haar reactie als volgt:

Blogger heeft alle recht om eigen huisregels vast te stellen, niks gevaarlijks aan.

Enkele maanden eerder wist Dijstelberge mijn blogspots te laten verwijderen onder de valselijke aantijging van schending auteursrecht. Mensen die gratis bij Blogger bloggen moeten niet zeuren en zich aan de regels houden, zegt ze nu. Tuk op regeltjes is Ina, het verklaart veel over haar handelwijze. Argumenten zijn overbodig, netjes in de pas, anders wordt de juffrouw kwaad. Zo kun je je eigen wandaden en opzetjes makkelijk camoufleren als het je zo te pas komt, zoals in het geval Tibaert. 

Beter zou zijn als ze zich eens de moeite getroostte zich eens werkelijk te verdiepen in de materie. Die algoritmes van Google bijvoorbeeld, waarom worden die niet vrijgegeven? Onlangs hadden ze nog een grote impact op de Amerikaanse verkiezingen. In het klein zie ik dit terug als ik onder mijn naam ga googlen, als ik identieke berichten plaats op het ene en andere weblog etc. Nee, je kunt niet zeggen dat die Laurent spoken ziet als het Google betreft.

Haar voorganger bij Krapuul dacht anders over Google. Ook in zijn geval ging het over een “nette uitstraling”. Waarom weegt Dijstelberge zijn argumentatie niet mee?  Komt ze niet meer van pas? Ze heeft bol.com in haar hart gesloten, daar kan ze een grijpstuiver mee verdienen. Hoef je nergens benul van te hebben en kun je doen alsof. Alsof je enige kennis bezit over fascisme bijvoorbeeld. Dit screenshot kwam vandaag bij me binnen onder het motto: “moet je dit zien”. Er was nog een stukje bijgevoegd waarin Trump via Eco de fascistische maat werd genomen. Om te huilen. Lijstjes…
En die boeken? Gross kan van interesse zijn om een debat te voeren over fascisme, hoe het vervlochten zit in onze maatschappij en bijna tot haar tweede natuur geworden is, tot ons zelf toe. Ook bij hem. Klemperer behoeft geen aanbeveling en juist van die man wisten Dijstelberge cs tot voor kort niets af. Tekenend voor de stand van zaken voor wat het politieke discours in Nederland betreft. Riemen noemt ze niet, toch een mooie insteek om het over fascisme te hebben. En de overige titels? Ach, ze zijn in het Engels, zelfs Klaus Mann. De arme ziel heeft werkelijk geen enkel notie over het onderwerp, geen wonder dat ze Google niet kan plaatsen en fascisme voornamelijk gebonden ziet aan persoonlijkheden als Hitler en, moet ik nu aannemen, aan Trump. Het bij zichzelf onderkennen zal haar niet overkomen. Wat, ik, fascist? 

Tja, Dijstelberge, je hebt nog een lange weg te gaan, als het al niet te laat is. Je handelwijze richting Tibaert aanschouwend heb ik er een hard hoofd in. Nogmaals, je hebt er nooit op gereageerd, ik bedoel op mijn voorstel om samen naar de rechter te stappen m.b.t. dat auteursrecht. Ik hou mijn voorstel staande. Ook van belang i.v.m. het fascistisch discours, het is er zelfs essentieel voor.

Justitie en fascisme. Ik heb hier een paar titels staan over dit onderwerp. En wist je, Dijstelberge, dat er twee sectoren in de West-Duitse maatschappij waren, waar de nazi pionnetjes na de Stunde Null ongebreideld hun werk konden voortzetten? Juist ja, bij justitie en bij de medische wetenschap en gezondheidszorg. Denk daar maar eens over na en ga eens lezen. Begin met deze titel bijvoorbeeld: Liebe, Luxus und Kapitalismus, dan kom je wellicht op andere gedachten dan het denken in zwart-wit schema’s en ga je beseffen wat je doet, mensen schade berokkenen en je aan alle verantwoordelijkheid onttrekken. Het tekent de fascist, dat begrijp je toch wel?
 
Uitgelicht: bron – Ingevoegd: info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.