Geloven

In zijn LTI, een analyse van de fascistische taal in Nazi-Duitsland en de invloed en kracht daarvan, beschrijft Victor Klemperer indrukwekkend wat hij als allereerste specifiek nazistisch woord ervoer door hoe het gebruikt werd: Strafexpedition. Strafexpeditie, als zodanig kun je in ons hedendaagse Nederland het werk zien dat Wilders en Bosma aanrichten tegen alle sociale en culturele verworvenheden. Juist op die aspecten van onze samenleving die ons tot een van de meest vooruitstrevende en tolerante landen van wereld hebben gemaakt. Onder het motto van profiteurs van vreemde origine en EUSSR wordt in één klap het fundament onder dat altijd fragile, humane bouwwerk gesloopt.


Ernstiger is, deze onverlaten worden geloofd. Hoe komt dat? Ook hier geeft Klemperer een verklaring voor door een messcherpe analyse. Je herkent er ook de lieden in terug die op het fameuze lijstje staan, hier op dit blog.

Over enkele dagen gaan we stemmen, vandaar dat ik er goed aan te doen dacht dat bewuste hoofdstuk hier over te nemen. Na de verkiezingen verdwijnt het weer, want het copyright is niet geregeld. Hopelijk keurt de uitgever deze actie goed, ze is immers in ons aller belang, en vind het boek daardoor meer afzet ook. Er is een Nederlandse vertaling van verkrijgbaar.

Geloof…


Nu vernemen we dat we het verkeerde geloof dienen af te zweren willen we opgenomen worden in de volksgemeenschap. We dienen ons te bezinnen op onze joods-christelijke wortels en te streven naar een Groot-Nederlands Rijk.

Bezin u voor 12 september of u dat wel wilt, of u werkelijk onheil wilt afroepen over ons land. Immers, de historische continuïteit van Wilders en z’n beweging met het fascisme is onloochenbaar: “Het historisch besef”.

ps: De copie van dat hoofdstuk heb ik laten staan. Ze moedigt hopelijk aan dit boek aan te schaffen…2 reacties op ‘Geloven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.