Geloven

Henri Gabriel Ibels – Scène de marché à Paris, 1900
In zijn LTI, een analyse van de fascistische taal in Nazi-Duitsland en de invloed en kracht daarvan, beschrijft Victor Klemperer indrukwekkend wat hij als allereerste specifiek nazistisch woord ervoer door hoe het gebruikt werd: Strafexpedition. Strafexpeditie, als zodanig kun je in ons hedendaagse Nederland het werk zien dat Wilders en Bosma aanrichten tegen alle sociale en culturele verworvenheden. Juist op die aspecten van onze samenleving die ons tot een van de meest vooruitstrevende en tolerante landen van wereld hebben gemaakt. Onder het motto van profiteurs van vreemde origine en EUSSR wordt in één klap het fundament onder dat altijd fragile, humane bouwwerk gesloopt.

Ernstiger is, deze onverlaten worden geloofd. Hoe komt dat? Ook hier geeft Klemperer een verklaring voor door een messcherpe analyse. Je herkent er ook de lieden in terug die op het fameuze lijstje staan, hier op dit blog.

Geloof…

Nu vernemen we dat we het verkeerde geloof dienen af te zweren willen we opgenomen worden in de volksgemeenschap. We dienen ons te bezinnen op onze joods-christelijke wortels en te streven naar een Groot-Nederlands Rijk.

Bezin u voor 12 september of u dat wel wilt, of u werkelijk onheil wilt afroepen over ons land. Immers, de historische continuïteit van Wilders en z’n beweging met het fascisme is onloochenbaar: “Het historisch besef”.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.