Vroeger, dat waren pas tijden

Arm en trots
Vroeger, ook toen werden onheilsboodschappen verspreid, Indië verloren rampspoed geboren. Later, er was een wereldoorlog voor nodig geweest om kapitalisten te leren hoe de oorlogsindustrie kon worden omgezet in een consumptieparadijs als wapen tegen het socialisme, werden we bevrijd en konden ons amuseren tot de dood erop volgde. Voor het vuile werk kwamen de moderne loonslaven de gastarbeiders. Alles wat volgde dient in deze context geplaatst te worden. Het grenzeloze kapitalisme kon zich volledig ontplooien, militair afgeschermd voor kwalijke, subversieve elementen. Korea werd het startpunt, inmiddels voortgezet met de War on Terror. We profiteren er alsmaar van zonder noemenswaardige tegenprestatie. We zijn immers superieur?

Nee, vroeger was het beslist niet beter, toen hield de staat nog rechtstreeks het volk met harde hand in toom, model fascisme. Nu in deze verlichte tijden kan het kapitaal ongebreideld de dienst uitmaken met een staat die zorg draagt voor de ideologische bovenbouw, nu de religies afgeschaft zijn, en niet te vergeten voor de segregatie van bevolkingsgroepen om de stedelijke ruimte optimaal aan te passen aan kapitalistische voorwaarden. Grote voordenkers hier ten lande noemen een dergelijke politieke en economische ontwikkeling het Nieuwe Realisme, zeg maar hèt fascisme van de 21ste eeuw. Hoofdkenmerk, toen en nu: mens-, natuur- en cultuurverachtend.
 

gisteren… FASCISME en nog alle drie op een rij?

De reacties van mijn biograaf wil ik u niet onthouden. U weet, de man van mijn biografie. Zie ook: “Tijl Uilenspiegel”…

Zeg Dirk, nog altijd samen met Henk op pedojacht? Nee? Vroeger, dat waren pas tijden. Ken je de site Kafka? Ja, zo hoor je nog eens wat…

Klieder maar rustig verder Dirk Hartman en maak je vooral over mij geen zorgen. Zinvolle bezigheden zat. Wars van uniformen, wapentuig en boeien. Ik ben een beetje als een opa die graag zaken van belang doorgeeft aan z’n kleinkinderen. Niets meer, niets minder. In hart en nieren een pacifist en democraat.

Nee,  van dergelijke mensen moet je niets hebben. Dat had ik al meteen bij onze eerste ontmoeting op Twitter begrepen. Een exposé over je minne activiteiten op internet staat eraan te komen. Mensen moeten toch gewaarschuwd worden voor fascisten, begrijp je?

Tja, ik zou NAW gegevens verspreiden… Dirk Hartman levert meteen de bewijzen aan:

@BaronvBeauluna 12:38am via TweetDeck
@BotteHundZLD Wil je bewijzen overleggen? Kan. tinyurl.com/8gwsmb4 en tinyurl.com/8r69w25 o.a. onderaan #keywords

En zegt vervolgens:

@BaronvBeauluna 12:51am via TweetDeck
RT @Tibaert: Het figuur Dick Hartman neemt nu tragische vormen aan. < Gezien, @BotteHundZLD ? De stomkop verraadt zichzelf :p #NAW

Een deerniswekkend figuur die Hartman, een geslepen fascist? Hij geeft zelf meteen antwoord… Nee.van vrijheid, van openheid zijn fascisten niet gediend.


Dankzij de wandaad van Dijstelberge, die slechts kon slagen dankzij zijn voorwerk en dat van Eckhardt, Anshof e.a., verwijzen de door Hartman gegeven hyperlinks naar een van de door Google opgeschorte weblogs. De betreffende berichten zijn er nog:

Update 27 juni 2019


 

 

Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.