Fascisten aller landen verenigt u en trek ten strijde…

Salvador Dali: Dream sequence for Alfred Hitchcock’s ‘Spellbound’ (1945)


 

… tegen elkaar.


Goed voor de economie, goed voor de demografie. En op naar de volgende ronde van vernietiging. Of de aarde dit overleeft. Zeker wel, maar de mensheid?

Van Goebbels werd wel beweerd dat hij nooit betrapt kon worden op een leugen. Hijzelf wist beter, citaat:


“Wenn man eine große Lüge erzählt und sie oft genug wiederholt, dann werden die Leute sie am Ende glauben. Man kann die Lüge so lange behaupten, wie es dem Staat gelingt, die Menschen von den politischen, wirtschaftlichen und militärischen Konsequenzen der Lüge abzuschirmen. Deshalb ist es von lebenswichtiger Bedeutung für den Staat, seine gesamte Macht für die Unterdrückung abweichender Meinungen einzusetzen. Die Wahrheit ist der Todfeind der Lüge, und daher ist die Wahrheit der größte Feind des Staates.”
De grote propagandaleugens die nu de rondte doen gelden als wraak op verworven vrijheden, ook die van meningsuiting en het verspreiden van kennis en informatie. Denk even terug aan Vietnam, dat mocht nooit meer gebeuren, een dergelijke verspreiding aan info terwijl men ons wilde doen geloven dat er voor onze vrijheid en die van de bevolking aldaar gevochten werd.

Nu wordt de grote propagandaleugen in omgekeerde zin toegepast. Voorbeelden ten over, enkele bekenden: de cultuurclash, islam=fascisme, de klimaathysterie, de EUSSR en juist de verkondigers van dergelijke grove propaganda ter desinformatie bepalen de agenda. Over zaken die er wel toe doen worden we steeds slechter geïnformeerd en ze worden naar de marge gedrongen, zijn geen onderdeel meer van het debat. Ik noem beperking van de economische groei en meer in het algemeen, wat is essentieel voor een toekomst voor ons als mensheid? 

Alles wijst erop dat mensen die verontwaardigd zijn of het tenminste voorgeven dat te zijn over het doen en laten van Wilders en zijn bv PVV het antwoord schuldig blijven op de werkelijke vraagstukken, geen debat weten te ontketenen over de toekomst en slechts kreten slaken geënt op het verleden. Hierin gelijken ze op Wilders en zijn aanhang. Ook in de gekozen vorm en taal: wij tegen zij, zwart-wit.

Conclusie, voor de een het heil met Wilders, voor de ander het heil zonder Wilders. 

Veel mensen zullen zich hier niet in herkennen. Waarom verheffen zij hun stem niet tegen leugens in het groot en in het klein? Het antwoord weet ik niet, misschien is de vraag ook niet juist gesteld. Wel weet ik dat het verspreiden van leugens zeer effectief is, hoe grotesker, hoe beter ze functioneren. Op deze wijze ontstaat een wat ik zou willen noemen fascistische openbaarheid. Veel geruchten, veel laster en smaad, angst gaat om en een gevoel van bedreigd zijn ontstaat. Wie kan, mag, durf of moet je nog vertrouwen (schenken)?

Zegt de een tegen de ander: “Hij liegt voortdurend”, de ander: “Heeft hij wel eens de waarheid gesproken dan?” Zo maar puttend uit mijn geheugen, @inadijstelberge tegen @foaroan op Twitter over Tibaert. Hieraan moest ik denken toen ik een ouder bericht terugzag. Meermaals bewerkt, tot tweemaal toe verwijderd door Google na een klacht. Naadloos sluiten die twee aan bij de daden van de veroordeelde FE. De uit diens brein afkomstige smaad en laster werden opgepikt, direct of indirect door @gavimensch, @huibree,@vanovernaar, @jacquelinewxxx, @inadijstelberge en nog een stelletje. 

Samenvattend, de leugens en smaad richting Tibaert bleken zeer effectief. Maar zoals Goebbels wist wanneer hij zijn groteske leugens uitbraakte, zo weten mensen als André de Raaij, Huib Riethof en al die anderen dat ook. Waarom handelen ze dan zoals ze handelen, puur fascistisch? Juist daar maak ik mij grote zorgen over, ik bedoel het gemak waarmee ze kiezen voor die optie om voor hen ongewenste berichten te doen verdwijnen. Merkwaardig ook, die energie besteden ze niet aan Wilders en de zijnen. Hebben ze niet de gave des onderscheids?  

Batavenland is rijp voor fascisme, dat is de gewisheid die ik heb. Oordeel zelf… Mensen als Dijstelberge, De Raaij en Riethof trachten dat te voorkomen met hulp van Twitter en Google. Voor fascisten geldt namelijk slechts hun vrijheid, hun waarheid, niet het zoeken naar waarheid, waarheidsvinding. Zie wederom Goebbels. Met wie trekken genoemden ten strijde?Enkele berichten om verder te lezen:
Het Nieuwe Realisme
Nog alle drie op een rij?
Auto en penis
Het Losgebroken Beest
Fascisme volgens een anti-fascistische fascist
Fascisme watcher via een spoedcursus
Justitie, fascisme en nog wat…
Fascisme, geen populisme
Het alledaagse fascisme op internet
Een fobie voor fascisme
De ideologische wortels van Bosma…


Aanbevolen om terug te luisteren:
Een prelude
Het kapitalistisch ideaal: fascisme

 

 
Uitgelicht: bron – Ingevoegd: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.