Wilders zingt in het koor van jodenhaters…

Jude
Voor wie het nog niet helemaal begrepen heeft aan welke kant Wilders staat, u weet wel, de man die stelt “drijf alle Palestijnen de Jordaan in”. Deze politicus, meer nog ideoloog, kan met recht gelden als een van de geestelijke en morele erfgenamen van het fascistische gedachtegoed van Adolf Hitler. Een man, die door zijn uitzonderingspositie optimaal misbruik wist te maken van onze instituties en ze van binnenuit dreigt te slopen: media, justitie, parlement, EU. Het is de tragiek van onze democratie dat ze a.h.w. de loper uitrolt voor iemand die de intentie heeft ze te willen vernietigen. Zijn credo: islam staat gelijk aan fascisme.

Sinds de verkiezing van Trump komen de kaarten wat duidelijker te liggen. Steeds helderder wordt dat we met de zoveelste heruitgave van doen hebben van een westerse, nationalistische ideologie met als steekwoorden: kolonialisme en oriëntalisme. Het gebruik door Wilders van een terminologie als “joods-christelijke waarden” die binnen dat kader past is tekenend. Waarden die impliceren dat we over anderen mogen beschikken, ze als niet beschaafd mogen aanduiden, als barbaren, woestijnbewoners. Maar wie zijn de werkelijke barbaren? Juist niet al die andere culturen en volkeren die weinig gemeen hebben met de onze. Nee, de werkelijke barbaren zijn zij die hun willen verpletteren, liefst met wortel en tak uitroeien, met als huidige voorhoede fascisten van de makelij Wilders en Trump. De joodse waarden, verzinnebeeld door de Wandelend Jood, wie kent ze nog? 

Als inleiding op de grote hoeveelheid analyses, studies en commentaren die al rond dit thema gepubliceerd zijn is een artikel uit de Forward nuttig. In “The Era of Jew Hating Politics is Back” geeft de student geschiedenis Marc Daalder een helder betoog over het weer springlevende antisemitisme en verwijst daarbij naar enkele krantenartikelen, die het bewaren waard zijn.

Uit zijn betoog citeer ik enkele alinea’s:


Trump’s final ad of the campaign season depicted George Soros, Janet Yellen, and Lloyd Blankfein – all prominent Jews – and ties them to “global special interests.” This received a little more mainstream press coverage than previous incidents, but still flew by largely unnoticed.

By far the most outrage has come from Trump’s appointment of Steve Bannon as his chief strategist. We needn’t revisit that conversation, which has been covered to death in the Jewish and national press. However, despite the condemnations from dozens of Jewish groups, hundreds of members of Congress, and hundreds of thousands of ordinary Americans, Trump hasn’t pulled back from his decision.

His anti-Semitic campaign tactics succeeded. His normalization of implicit anti-Semitism will stain American politics for years to come. It won’t be a surprise to see Jew-haters filtering out of the woodwork now that Donald Trump has set the stage for them, and soon enough we may well see the media shrug at Nazi slogans in the same way they ignored the coded language of “international bankers.”

The widespread horror at Richard Spencer and the Washington, D.C. white nationalist conference has failed to prevent the normalization of such outrages. Despite having spoken before a crowd performing Nazi salutes, Spencer has been invited to speak at universities and on NPR.

 Lees het artikel en doe er uw voordeel mee. Het kan spoedig te laat zijn. Wat dan?


Bron uitgelichte cartoon: Forward

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.