We App-en toch???

Gerda Wegener: “Cuckoo” (1920)jur kuipers


Heel veel mensen in het westen houden zich dom en/of worden dom gehouden.
Zitten in hun eigen “sociale bubble” wat meestal niet meer is dan een echoput (met dank aan Facebook en Twitter).
Vaak wordt er gebivakkeerd op obscure websites en fora.

Hier zakt me de moed dus van in de schoenen:
‘De krant? Het heb op Facebook gestaan’

Het bijbehorende filmpje: Protest tegen komst azc in Purmerend

En de meute (vooral boze witte mensen) loopt achter Twitter-troll Wilders aan.
Of ik ook maar enig begrip heb voor deze “domheid”?
Nee.
Ik ben het geheel eens met Ilja Leonard Pfeijffer:
De nachtmerrie moet nog beginnen

Gerda Wegener: “Dame de coeur”
“Domheid” is trouwens iets anders dan “gebrek aan intelligentie”… Dat de onderkant van de samenleving, waar ik trouwens ook toe behoor, onevenredig te leiden heeft gehad van de economische neergang en nu weinig lijkt te profiteren van economisch herstel is een feit. Echter! Dat TV-omroepen na de onverwachte verkiezing van Trump tot president van de V.S. ineens van schrik uitgebreid laag opgeleide zwak-socialen aan het woord laten om te luisteren naar “hun eigen tenenkrommende gelijk” als het gaat om “asielzoekers” vind ik triest. Het zet die mensen te kijk en speelt zo – onbedoeld? – extreemrechts (= lees: Geert Wilders) in de kaart.
Toen ik dit nog niet zolang geleden zag bij “Pauw” aan tafel had ik het gevoel naar een “Tokkie-show” te kijken… Zo doe je dat toch niet….

Overigens… Ik vind dat ikzelf in materieel opzicht niets te klagen heb. Zie asielzoekers niet als bedreiging voor mijn veiligheid of welvaart. Hoorde nog niet zolang geleden van iemand dat ik één van de weinigen ben die hij kent die lange nieuwsartikelen leest. Droevig… Of ik het beter weet? De tijd zal het leren. Lees in ieder geval nieuws en achtergrondinformatie van gerenommeerde bronnen, zo ook de wetenschappelijke artikelen die ik probeer te doorgronden. Blijf ver uit de buurt van complotwebsites en verdiep me al helemaal niet in de bagger dat De Telegraaf de wereld in smijt.

E-mail???
Da’s toch niet meer van deze tijd? Veel te lang! We App-en toch???
Wat een armoe.


Afbeeldingen: Gerda Wegener – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.