Vrouwendag

Esther Ferrer
Met dank aan een vrouw is ook een bericht verdwenen dat ik ooit wijdde aan Esther Ferrer en haar performances.


Tja, vrouwen en vrouwen. Geen twee zijn hetzelfde, gelukkig, maar die krengen onder hen. Vreselijk.

8 MAART 2017


Een mooie gelegenheid om een TV zender te ontdekken, die werkelijk haar publieke taak waarneemt. Een groot deel van de programmering vandaag is gewijd aan vrouwen en feminisme: “Der Kampf geht weiter”. Zie hier een overzicht van de programma’s.

Vannacht werd al uitgezonden als een soort prelude op deze dag:”Die Stadt der Frauen – Heute” geïnspireerd op de gelijknamige film van Fellini. Verder nog twee docu’s over schrijfsters: Nawal El Saadawi – “Die Löwin vom Nil” en “Lieben Sie Françoise Sagan?”.

Het merendeel van al deze programma’s blijft een week lang via internet te zien.

 


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.