Het vingertje van dominee m/v

 

bronEen goede raad zal ik maar opvolgen, van uitstel komt afstel. Boter bij de vis, zoals het hoort. Wat zijn Bataven toch wijs.Hebben we in haar geval te maken met echt blond, blank? Of aangepast, zeg maar volgens de Wilders methode? Ze richt zich aan “witte mensen” (clowns?) en ze wil een gesprek, niet zomaar eentje, maar over grote schanddaden.

Witte mensen, ik wil jullie even hier hebben voor een gesprek over herinneren en vergeten en misdaden uit het verleden. Kom eens?

68 antwoorden 29 retweets 56 vind-ik-leuks


Tot een gesprek kwam het verder niet en ze beëindigt haar litanie met deze reactie


Het is een construct, geen biologische determinatie


Een dag later lees ik o.a. dit:

4 u4 uur geleden

Ik ga iedereen die boos wordt omdat hij wit wordt genoemd, voortaan “beroepsblanke” noemen.

23 antwoorden 6 retweets 51 vind-ik-leuksMet goede bedoelingen en morele peptalk wordt vaak de boel verziekt. De werkelijkheid wordt aan het zicht onttrokken, de drijfveren die tot het beschreven onheil hebben gevoerd worden zelfs in aanzet niet genoemd. De eigen superioriteit is buiten elke twijfel verheven. 

Elke tweet van Noor toont haar onbegrip aan voor historische mechanismen, economisch, politiek, ideologisch. Plaats je de schanddaden niet in die context dan is het middel (hier “herdenken”) erger dan de kwaal. Terzijde, niemand kun je dwingen ergens kennis van te nemen, laat staan te herdenken. Of anders gesteld, zwart-wit denken brengt ons niet verder en schept de voedingsbodem voor nieuw onheil. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.