O zo betrouwbaar

· fascisme, internet, media
AuthorsAls je iets stelt heb je erover nagedacht. Je kunt je vergissen, je kunt nieuwe informatie verworven hebben of je was verkeerd geïnformeerd. Een proces van voortschrijdend inzicht heet zoiets. Over veel zaken twijfel je, daar uit je je onder voorbehoud over. Zo gaat dat bij verstandige mensen, mensen die niet hoeven te liegen en bedriegen om anderen voor een karretje te spannen of om er zelf beter van te worden. Van mening veranderen is m.a.w. een volkomen logische zaak. Geef je dit aan met redenen omkleed wordt er iedereen beter van. 

bron
Mensen met waarheid in pacht (meestal tegen beter weten in) handelen volstrekt anders. Ze gaan schnurstracks verder op de eenmaal ingeslagen weg en trachten alles weg te poetsen dat (achteraf) niet in het plaatje past. Op de sociale media via deleten. 


Een paar voorbeelden van vandaag.

 

Twitterstatus: links en rechts


Dankzij Correctietik zie ik dat er een speciale site ingericht is over dergelijke praktijken: Politwoops.

 Ook in het gebruikelijke dagelijkse verkeer tussen tweeps blijken er zich velen aan deleten te bezondigen. De afgelopen maanden kwam die praktijk bij mij aan het licht door het reconstrueren van m’n oude blogspots. Van veel materiaal dat ik via screenshots bewaard had bleken de originelen tweets verdwenen. Vandaar mijn raad, hebt u te maken met laster of smaad maak onmiddellijk een screenshot aan. Het kan nooit kwaad en de bedriegers kunnen in hun hemd gezet worden mocht dat achteraf nodig blijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: