O zo betrouwbaar

Modulair wonen
Als je iets stelt heb je erover nagedacht. Je kunt je vergissen, je kunt nieuwe informatie verworven hebben of je was verkeerd geïnformeerd. Een proces van voortschrijdend inzicht heet zoiets. Over veel zaken twijfel je, daar uit je je onder voorbehoud over. Zo gaat dat bij verstandige mensen, mensen die niet hoeven te liegen en bedriegen om anderen voor een karretje te spannen of om er zelf beter van te worden. Van mening veranderen is m.a.w. een volkomen logische zaak. Geef je dit aan met redenen omkleed wordt er iedereen beter van. 

Mensen met de waarheid in pacht (meestal tegen beter weten in) handelen volstrekt anders. Ze gaan schnurstracks verder op de eenmaal ingeslagen weg en trachten alles weg te poetsen dat (achteraf) niet in het plaatje past. Op de sociale media via deleten. 

Een paar voorbeelden van vandaag.


Twitterstatus: links en rechts

 


Dankzij Correctietik zie ik dat er een speciale site ingericht is over dergelijke praktijken: Politwoops.


 


Ook in het gebruikelijke dagelijkse verkeer tussen tweeps blijken er zich velen aan deleten te bezondigen. De afgelopen maanden kwam die praktijk bij mij aan het licht door het reconstrueren van m’n oude blogspots. Van veel materiaal dat ik via screenshots bewaard had bleken de originelen tweets verdwenen. Vandaar mijn raad, hebt u te maken met laster of smaad maak onmiddellijk een screenshot aan. Het kan nooit kwaad en de bedriegers kunnen in hun hemd gezet worden mocht dat achteraf nodig blijken.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.