Kan niet verstaan…

Radio station operator, 1964
Sinds enkele dagen bezit ik weer over de mogelijkheid mijn audiobestand op tape met duizenden uren opnamen van de radio, voornamelijk van de Duitse, Belgische en Franse, te raadplegen. Er bevinden zich werkelijk pareltjes onder, zeer veel informatief materiaal ook en uiteraard muziek.

In de nadagen van m’n oude tapedeck liep de geluidskwaliteit van een kanaal sterk terug vanwege slijtage van de opnamekop. Toch wil ik het volgende laten horen, een vertelling van Johann Peter Hebel, gelezen door Erich Ponto. Een opname van de WDR.


Hierbij nog een groet aan de aimabele deskundige van Tandberg uit Duitsland door wie ik weer de beschikking heb gekregen over een voortreffelijk werkend apparaat. Of hij ook bekend is met rommedoe, Limburgse kaas, weet ik niet, maar hij verstaat me zeker. 

De oudjes zijn in ieder geval nu wel in goede handen…Een jaartje later (najaar 2018) is een hoek van m’n werkkamer omgebouwd tot een kleine studio om te digitaliseren. Twee computers doen hiervoor dienst, eentje voor de database om snel de juiste drager te vinden en eentje om het audiosignaal te converteren. Helaas duiken er steeds weer allerlei problemen op van technische aard. Ook dat kost weer de nodige tijd om ze te verhelpen. We zullen maar denken, de volhouder wint.


img_1212 3


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.