De waarheidscommissie in Tunesië…

William-Adolphe Bouguereau: Girl with a pomegranate (detail) (1875)


 

Stimmen der Revolution


Helaas dit programma is niet meer op Arte beschikbaar.
Dit interview van vijf jaar geleden valt echter nog wel te zien:


Daar mensen die strijden voor fundamentele rechten voor iedereen, in onze contreien mensen die slechts denken aan hun eigenbelang, tegelijkertijd profiterend van de onderdrukking elders.

Daders die gefolterd hebben, meelopers die zich lieten corrumperen, noem maar op, gaan vooralsnog vrijuit. Geen enkele van hen heeft ooit rekenschap moeten afleggen over wandaden, misdaden tegen de menselijkheid. Uiteindelijk zijn zij wel de ware collaborateurs, zetbazen van “onze” belangen. Bijvoorbeeld het sulfaat.

Nog wat, dat opvalt. Slachtoffers zijn bereid tot verzoening, vergeving. Ze willen praten, begrijpen. Daders niet. Ook mijn ervaring in het klein, op internet.

Als anecdote een post die ik vandaag via e-mail binnenkreeg.De link verwijst naar:

Stalkers en spammers volgens Sjaakie 
Stalkers en spammers volgens Sjaakie – Een nawoord


En de link “meer” geeft o.a. dit te zien:

 

In de afgelopen vijf jaar is me in ieder geval duidelijk geworden dat daders zich nooit zullen verantwoorden. Het liefst vernietigen ze het “slachtoffer”. Helaas in mijn geval lukte zowel het een als het ander niet: voor slachtofferschap deug ik niet en mijn mond blijf ik open doen in het belang van derden.

De casus “Tibaert” is symptomatisch voor fascistische praktijken die links en rechts op internet beoefend worden, het “slachtoffer” tot dader bestempelen. Dergelijke praktijken kan ik met groot gemak steeds onder de aandacht blijven brengen.

Ik wacht op genoegdoening.


 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.