Weet je niet dat?

Bagdad 20 jaar geleden – 19 maart 2003


 
Twintig jaar geleden en nog veel eerder trokken ze erop uit en hielden niet op, onder regie van oorlogsmisdadigers, die nog steeds vrij rondlopen. Het mag op zijn minst verwondering wekken dat mensen die er hun dagelijks werk van maken om Poetin op een lijn te plaatsen met Hitler, dit zelfs niet memoreren. De gebeurtenissen in Libië, Syrië en het verdere Midden Oosten laten hun ook volledig koud, om maar te zwijgen over het lot dat de Palestijnen moeten ondergaan. De Oekraïne schijnt van een volledig andere orde te zijn. Dat klopt ook, maar over de oorzaken wensen ze te zwijgen of ze willen ze zelfs niet kennen.
 
Ze willen aan de goede, aan de veilige kant staan, die hen voorspoed heeft gebracht en een groot deel van de mensheid onder de knoet van het kapitaal dwong en wil houden met organisaties als het IMF, de WHO en de NAVO.

“How is it that the same organisations & people can be trusted to tell the truth and nothing but the truth about what is happening now?”

Er zijn nog oprechte parlementariërs, socialisten, maar ze zijn schaars. Luister maar.


 
Hun leven lang hebben ze geen vlieg kwaad gedaan terwijl ze zorgden voor een leuk optrekje en nog wat spaargeld opzij legden voor de kinderen. Een tweede autootje aangeschaft zodat de lieverds overal onbekommerd naar toegebracht konden worden door vrouwlief.
 
Soms ging het mis met de liefde, dan klikte het niet, alimentatie, een nieuwe partner en kroost. De rekeningen konden echter nog steeds betaald worden, geld was er genoeg. Hoe dan ook, vervolgens kwam een tweede huisje in zicht, in de Ardèche of in Andalusië. Vanwege de natuur, want deze gaat hen zeer ter harte. Of ze ooit iets begrepen hebben van de wereld waarin ze leven? Dat hoefde niet, zij bepaalden de norm.
 
Zo kwamen ze voorbij op internet, de brave zielen. Mannen, maar ook vrouwen, die dachten dat de wereld aan hun voeten lag en zo hoorde te zijn zoals zij ze wensten waar te nemen. Hoogopgeleid, zoals ze zichzelf inbeeldden, met titel en al.


 
Het is een vreemde gewaarwording als je inmiddels de 80 gepasseerd bent en geconfronteerd wordt met opvattingen waarbij de rillingen je over de rug lopen. Feitelijk hebben die o zo fatsoenlijk burgers niet geleefd, ze waren al als kind stokoud als robots die geprogrammeerd zijn. Geen greintje fantasie valt bij hen te ontdekken, bescheidenheid en relativeringsvermogen ontbreken, tuk op regeltjes, normen en wetten, want dat is hun houvast.
 
Bijgevolg denken ze dat ze zich nooit hoeven te verantwoorden, dat ze correct handelen. Zich verplaatsen in een ander is uitgeloten. Zouden ze beseffen wat werken is, arbeid verrichten, zich opofferen voor medemensen? Of verwarren ze dat met geld verdienen, concurreren met anderen, likken naar boven, trappen naar beneden?
 
Acht jaar geleden schreef ik hierover in een stukje het volgende…

Na al die jaren vraag ik me nog steeds af hoe het voelt om mensen te bedriegen en te belasteren en ze materiële schade te berokkenen. Hoe het voelt onoprecht te handelen, iemand trachten tot slachtoffer te maken en klaarblijkelijk geen enkele poging doen om met zichzelf in het reine te komen. Hoe kun je dan nog politiek actief zijn voor een rechtvaardige zaak? Mij is het een raadsel en toch ken ik een aantal mensen die zo door het leven wensen te gaan.
 
Hoe zullen ze handelen in omstandigheden als morele en daadwerkelijke moed vereist is? Zeer vermoedelijk insgelijks. Verraad en lafheid komen uit dezelfde koker als hetgeen ze richting Tibaert hebben ondernomen. Met welk gezag kunnen ze nog claimen oordelen over anderen te vellen, actie te ondernemen tegen personen die op de een of andere wijze de fascistische zaak dienen? Geen enkel. Er hoeft maar naar het leerstuk Tibaert verwezen te worden, waaruit blijkt dat ze inmiddels alle krediet hebben verspeeld.

De schoften toonden geen enkele spijt en gingen door alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.


 
Het is verleidelijk om een kleine studie te maken over al wat tijdens de pandemie plaatsvond en aansluitend aan de slag te gaan met de propagandavloed die losbrak op Twitter vanwege de oorlog in de Oekraïne. De oorlogshitsers roken hun kans. Bij tijd en wijle heb ik alvast het een en ander vastgelegd over een uniek persoon, een jurist, die zonder enige gêne bij het overlijden van een kennis beweert:

“Het was een gelijkgestemde geest. Net zo eigenzinnig als ik zelf. Dwars waar nodig. Kritisch. En niet bang.”

Kortom, een man die gezag afdwingt bij gebrek aan…


 
Voor mij blijft ze memorabel, de week waarin Wim Kok overleed. Genoemde jurist, die me op Twitter was gaan volgen vanwege mijn kennis over fascisme, zou in debat gaan met de Krapuulsekte op internet, nu via de radio, over fascisme. Het opmerkelijke was dat hij ogenblikkelijk elk contact met mij verbrak. Zo werd meteen helder dat hier fascisten aan het werk waren en dat de man in kwestie zelf als fascist door de mand viel, n.b. een man die zichzelf op een voetstuk plaatst door nu al vele jaren lang te leuren over de genocide op de joden en aldus de slachtoffers in wezen misbruikt.
 
Niets, helemaal niets weet deze zelfbenoemde kenner van “het” fascisme zijn lezers duidelijk te maken over wat fascisme nu feitelijk behelst en bijgevolg geeft hij voortdurend blijk er zelf geen jota van begrepen te hebben. Of wil hij voorkomen dat er een openbare discussie over ontbrandt?


 
Twitter status
Precies zo lagen de zaken ook onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog, het beest was verslagen en onze zieltjes waren rein. In alles wat hij te melden heeft weerspiegelt jurist Horn deze zienswijze. Bovendien lijkt hij me een geboren lafaard, die geen enkel dispuut aandurft en bepaald niet alleen over fascisme. Het (laten) plegen van censuur en uitsluiten rekent hij tot zijn belangrijkste taken.
 
Hiernaast een van zijn laatste producten. Wat hij ermee wil aantonen blijft in nevelen gehuld. Over hoe de vervolging en verdelging van mensen onder het nazi-regime ontstond, welke loop het nam en in welke context heeft hij nog nooit wat te melden gehad. Waarom de bevolking in al die landen erin meeging ook al niet. Hoe bijvoorbeeld het politieapparaat in Duitsland als bijna vanzelfsprekend werd ingelijfd voor taken de Shoah betreffende ook niet. Op zijn minst zou je mogen verwachten dat deze man, gepromoveerd op onderzoek naar de politie in Haarlem en Amsterdam, hierover iets te zeggen zou hebben. Het blijkt een misvatting.
 
Wel gaat deze man al jarenlang af op laster, smaad, eerroof en meer van die ongein. Inmiddels heeft hij zelf zijn deel eraan bijgedragen, compleet met leugens en al. Van de verspreiders van al die strafbare uitingen en bedriegers, die hem voorgingen, geniet hij volop steun. Vandaar dat hij een ereplek verdient bij dit select gezelschap met haar uitgebreide aanhang. Vermakelijk zou het zijn hem met z’n eigen wapens om mensen tot onmens te verklaren, een fascisme meetlat met daarbij een reeks van kwalificaties, onder handen te nemen. Bij voorbaat staat vast dat hij kopje onder zal gaan.
 
Vervolging door justitie kan meer helderheid verschaffen over de door Horn cs gepleegde infame en strafbare handelingen: MOGEN WE ZE INTERNET CRIMINELEN NOEMEN?.


 
Uit de aard van de zaak zal een fascist nooit naar materiaal verwijzen dat werkelijke informatie bevat over fascisme en mensen wijzer zou kunnen maken. Dergelijke bronnen dienen zelfs in zijn (of haar) ogen te verdwijnen en liefst zo grondig mogelijk. Dat is wat ik heb op mogen ervaren dankzij hem en zijn ‘vrinden”. Integer zijn dergelijke mensen allerminst. Stiekem en achterbaks tot en met.
 
Vele malen ernstiger is dat dergelijke “internet criminelen” tot hun laatste snik de ware oorlogscriminelen zullen blijven steunen omdat ze hun eigen leventje koesteren ten koste van wat dan ook. De consumptiemaatschappij die ze verafgoden heeft dat sinds de Tweede Wereldoorlog ruimschoots aangetoond en dat impliceert het gelijk van Hitler.


 
Of kunt u dit niet volgen? Dan heeft u weinig van fascisme begrepen. Alvast een aankondiging voor de volgende ronde in dat fascistische proces, Made In USA…

 
 

 


BIJLAGE: “Tibaert” – Hootsuite 21.50u – 10 april 2022

Vraag, is de heer Horn de leeskunst machtig? Nee, dat moest ik tot mijn verdriet al jaren geleden constateren, met alle ellende van dien.


 

 

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.