Een trollenvanger

Aleksandrs Stankēvičs: On Guard for Peace – USSR (1965)
En paladijn van een afgestudeerde jurist en socioloog, die gepubliceerd heeft bovendien, spul wat niemand te lezen krijgt. Vooraf een paar plaatjes…
 

Twitter – 26 februari 2022

Ruim één jaar geleden dus.
 
Onze Robert blijkt inmiddels ook zijn diensten aan te bieden als Trollenvanger voor de Volkskrant. Kon ik hem maar vertrouwen, want de gevolgen van wat een aantal onverlaten in mijn richting hebben uitgevreten op internet ervaar ik nog dagelijks. Helaas, hij viel meteen door de mand. Hij hechtte geloof aan de praatjes van een salonfascist, die op voor hem gepast moment aan geheugenverlies lijdt en met de feiten een loopje neemt. Dan ben je in mijn ogen al meteen afgeserveerd. Als je dan vervolgens het spel van laster en smaad mee gaat spelen deug je niet. Zo simpel is dat. Trollenvanger, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Het klinkt een beetje naar de drollenvanger, die jongetjes vroeger droegen.
 
Ik heb eens teruggezocht onder z’n accountnaam gekoppeld aan de mijne, dit is het resultaat: internetarchief-extra. Hij wil het uiteraard niet weten, maar op die site heb ik alles vastgelegd sinds doodsbedreigingen mijn deel werden en op mijn kinderen en vrouw en zelfs op mijn hoogbejaarde moeder eerroof werd gepleegd. De reden waarom ik het deed? Valt van haver tot gort terug te lezen hier op dit weblog met als hoofdreden een halt toeroepen aan dergelijke fascistische praktijken.
 
Tussen haakjes, van al deze zaken is onze salonfascist ruimschoots op de hoogte. Wat beweren echter die twee sukkels? Ik zou mensen lastig vallen. Zelf doen ze in een adem door een aantal strafbare uitlatingen. Dat zegt wederom zeer veel over hun politieke gezindheid en hun invulling van democratie en rechtstaat.
 
Waar biedt onze Robert zijn diensten bij aan? Tja, ik zie dit nu ook pas… Voor salonfascist Horn in ieder geval het bewijs dat hij aan de goede kant staat, met een rein zieltje en van alle fascistische smetten vrij. Ja, ja… “Investigative journalist, engineer, consultant, photographer. Analyst at @trollrensics”. En een NATO certificaat… Moeten we daarvan onder de indruk raken, ben je dan “deskundig”, hebben anderen dan te zwijgen? Betrouwbaar lijkt me die Robert allerminst. Een journalist die zich in dienst stelt van een militaire organisatie, die zich onderzoeksjournalist noemt, hoe valt dat te rijmen? Slim is het ook al niet om er mee te koop te lopen. Zie het al voor me afgaande op mijn ervaringen met die man: “Ha, daar heb je Noordaa, die kan je alles aan zijn neus hangen, ideaal om desinformatie te verspreiden. En o, wat is die Horn een aardige vent.
 

Lang leve het fascisme…

Zo gaan we, dankzij dit soort lieden, met z’n allen ten onder.

Geen van beiden heeft me ooit een vraag gesteld, verantwoording afleggen over de door hun rondgebazuinde fabeltjes met laster en smaad doen ze niet. Wel fantaseren over een gesprek van VIER uur met de Maastrichtse politie. Nou, ik verzeker u, die zijn niet gek en zijn liever op straat om boeven te vangen.

Wat ik maar niet kan begrijpen is dit, waarom wordt geloof gehecht aan die complete nonsens die onze salonfascist dagelijks over fascisme te melden heeft? Vermoedelijk denkt hij dat het eerste wat Baudet ‘s-ochtends doet, als hij z’n computer aanzet, met angst en vrees naar Twitter kijken wat drjh te a’dam nu weer over hem te melden heeft.


Twitter status

Tja Robert en Jo, jullie zijn ook maar twee uiterst beperkte mensjes. Is dat nog niet tot jullie doorgedrongen? Dan wordt het de hoogste tijd vooraleer jullie je nog meer in de nesten werken, maar vooral om te voorkomen dat jullie nog meer schade toebrengen aan het publieke discours.

Openbaarheid daar zijn we mee gediend, openbaarheid van feiten en daar zijn fascisten doodsbenauwd voor. Vraag maar eens aan Julian Assange.
 
Met openheid van zaken geven hebben jullie twee kennelijk een groot probleem. Kritiek uiten, vragen stellen, nonsens doorprikken, daar zijn jullie niet van gediend, want, het is meer dan een vermoeden, voor jullie geldt slechts een weg, een waarheid en een orde. Het komt jullie beslist bekend voor.

Een gewetensvraag, voelen jullie je nooit schuldig, twijfelen jullie niet aan jullie toch wel ernstig beperkte kennis over materie waarover jullie denken finale uitspraken te mogen doen? Zo maar terloops, Robert, maak eens duidelijk wat je voorhad met de hierbij gevoegde tweet over de “Russische ziel”. In mijn ogen een zeer verwerpelijke, maar ik geef je alle ruimte om het een en ander toe te lichten. Maak er gebruik van. Wel eis ik van je dat je die uitspraak als dat ik mensen zou uitschelden voor nazi in alle openbaarheid terugneemt. Met minder neem ik geen genoegen.

Vergeet nooit, deze week konden jullie het weer vernemen: voor de haan kraait… Voor mij een van de redenen om die haan als logo te gebruiken.
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.