De antisemieten van Krapuul

Poster: Josef Fenneker
Treibt dieser Geist noch immer sein Unwesen? Dat vroeg ik me af na het zien van deze tweet…


 


Nee, niet Bart Schut, maar die Ralph van der Geest. Schut is al jaren geleden door het toenmalig opperhoofd van Krapuul bestempeld tot massamoordverheerlijker, genocideman. Dat hakt erin, was de opvatting van die man, dan houdt hij eindelijk z’n bek. Het is ook zo verdomd lastig om te argumenteren en inhoudelijke kritiek te leveren. Schut schreef toen voor Joop.nl. Nu was de Geest van Krapuul weer eens alle perken te buiten gegaan. 

Het blijkt steeds weer voor simpele zielen erg lastig om iets van fascisme te begrijpen. In dit land wordt het voor het gemak, maar op een onheilspellende wijze, bijna steeds gelijkgesteld met nazisme. Het treurigst van al is dat de nazi-slachtoffers zo indirect misbruikt worden voor een dubieus doel, iemand verdacht maken zonder feiten aan te dragen. Wilders en Bosma doen niet anders. Schut wees er ook op in zijn stukje. 

Zijn gal spuwde hij terecht over een vergelijking van Lodewijk Asscher met Heydrich, citaat:


Deze week ging de redactie van Krapuul een stapje verder dan haar gebruikelijke, hysterische gekrijs. Vast auteur ‘Ralph van der Geest’ (of dat zijn echte naam is, weet ik niet, meestal verschuilt dit soort types zich in anonimiteit) vond het een goed idee om in een warrig stukje over ThePostOnline-hoofdredacteur Bert Brussen ook PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher aan te vallen. ‘Van der Geest’ deed dat op een manier die werkelijk alle perken te buiten gaat.

“(Er zitten) racisten en schedelmeters in de regering die de hobbies (sic) van Stuckart en Heydrich bezig zijn op te poetsen. (…) Ik doel inderdaad op Lodewijk Asscher…”

Stuckart en Heydrich. Respectievelijk het brein achter de antisemitische Neurenberger rassenwetten en de man die de “Endlösung der Judenfrage” plande, de baas van Adolf Eichmann. Dit is op zich al een behoorlijk zieke vergelijking – geen normaal denkend mens zou de PvdA-politicus ooit van racisme verdenken – maar hij wordt nog veel erger wanneer je bedenkt dat Asscher deels van joodse afkomst is en familieleden heeft verloren tijdens de Holocaust.


Het vervolg bij Krapuul liet zich raden. Er volgde een stukje met veel linkjes om vooral maar aan te tonen dat Schut niet deugde. Dat laat ik verder maar in het midden, niet ingegaan werd op zijn betoog. Gevolg, nog meer gescheld. Is dat de anti-fascistische strijd die men bij Krapuul voor ogen heeft, alles wat hen niet bevalt platwalsen? 

De Geest ontbrak niet bij de reacties en hij besluit met:


Massamoordverheerlijker Schut mag mij dan ‘hysterisch’ noemen, het zegt meer over zijn vunzige inborst dan over het mijne.
Het zou van enorme zelfoverschatting getuigen als Schut de hoop zou koesteren dat ik mijn toon zal aanpassen.
Zo, en verder wil ik geen woord meer vuil maken aan die bacterie uit de aars van nazi Niemöller.Als je nog niet misselijk was ben je het nu wel, fascistentaal uit de Kaderschmiede

Verder viel bij de reacties nog een passende typering te lezen via een linkje, zie Twitterstatus, over de man die zich nooit bloot geeft en bijzaken tot de kern van zijn betoog weet te maken, “de kip heeft speciaal de pik op mij”, Bommelding Kluftje, wie anders? 

Via Twitter viel nog meer te lezen als reactie op het fascistisch broddelwerk van die Geest. Prijsschieten voor rechts, dat was het gevolg. En een ander geluid van iemand die steeds met de nodige acribie te werk gaat, iemand die je serieus kunt nemen:


 


Gelukkig iemand die niet in een vakje te plaatsen is en eerlijk en open z’n weg vervolgd. Voor Krapuul niet te bevatten. 

Is er ooit een rectificatie verschenen, zijn ze ooit teruggekeerd op hun dwaalwegen, is de Geest het bos ingestuurd? Ik weet zeker van niet. Voor Kluftje heet ik overigens een antisemiet te zijn, zo goor is dat manneke. Feiten doen er voor hem niet toe, dat had Schut goed gezien. Het is een sekte, dat Krapuul, zeer juist. Tuig van de richel?


 

 


 

 
En verder…


Uitgelichte afbeelding: Posters du Marmorhausbron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.