De Israël mythe

Child of the collective
Noam Shpancer, left, and friends on the kibbutz in the 60s
Wie zegt wat, dat is een eerste vereiste als het onderwerp Israël betreft. Voorop staat steeds dat antisemitisme een probleem van niet-joden is welk omstreeks het jaar duidend een sterke greep krijgt op het christelijke Europa. Uiteindelijk zou het leiden tot de Shoah. Echter zonder deze genocide zou de statengemeenschap nooit bereid geweest zijn de zionisten een staat te schenken in Palestina ten koste van de autochtone bevolking. Als het directe gevolg hiervan werd antisemitisme als wapen ingezet tegen stemmen die het bestaansrecht van Israël in twijfel trokken.
 
Aan het woord komt nu de Israëlische historicus Ilan Pappé met als interviewer de journalist Max Blumenthal.

 

 

The Myth of Israel

 

The Only Option is Prison

 

 


BRON
THE REAL NEWS NETWORK


 

 

Bron uitgelichte foto: Guardian – The Good Psychologist, a novel by Noam Shpancer

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.