Gelul, onzin, het intellectueel niveau van Nederland

Wanda von Debschitz-Kunowski: Naaimachine (c.1930)
Het ergste is als onbeduidende lieden die de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt zich bemoeien met zaken waar ze geen flauwe notie van hebben. Ze begrijpen het woord intellectueel niet. Een afschrikwekkend voorbeeld maken we tegenwoordig mee in de persoon van Thierry Baudet.

Op het persoonlijke vlak heb ik het genoegen mogen smaken een tweetal vanwege hun activiteiten op internet en hun handelwijze jegens mij wat nader te leren kennen. Beiden vormen de werkelijkheid naar hun conceptie van de realiteit, niet andersom, zoals je van iemand mag verwachten met een academische opleiding. De meest platvloerse smaad en baarlijke nonsens nemen ze voor waar aan. Iemand die nog werkelijk bij zijn positieven is kan dit tweetal nog nauwelijks serieus nemen.

Een meer dan illustratief voorbeeld is de reactie op het hier onderaan vermeld stukje. De een begon meteen te zeuren over schending auteursrecht, of was het plagiaat, ja, hij kende nog iemand bij de uitgeverij SUN, die zou hij wel eens gaan informeren, de ander meldde het volgende.


Huib Riethof:

“Het gelul over de Maastrichtse dichter Jacq Vogelaar en Klemperer+Toscanini is onzin. Maar >> Maar het blijkt dat hij toch luistert naar jou en Gonnie. Ik ga hem antwoorden over Vogelaar”

 


Onzin… Allereerst, Vogelaar (een pseudoniem) is geen Maastrichtenaar, heeft er ook nooit gewoond. Gelul? Hij moet kennelijk de grote muziekkenner inlichten over dit illustere tweetal dirigenten, die André de Raaij kan ook niet alles weten. Je krijgt werkelijk de slappe lach als je die twee bezig ziet, Jansen en Jansens is er niets bij vergeleken. Kijk, mij hoeft u niet te geloven, maar die twee kun je beter vierkant uitlachen. Echt, de geestelijke toestand in dit land deugt niet afgaande op die twee. 

Hebt u gelezen wat De Raaij dezer dagen wist te melden over Bas Heijne? Het is meer dan domheid. Begrijpelijk wordt dan weer wel de deplorabele politieke toestand in dit land, misschien nog niet zozeer die gecreëerd door politici, maar door de pers. Heeft iemand wat zinnigs te melden wordt de persoon in kwestie neergemaaid. Wat hij of zij te melden had verdwijnt volledig naar de achtergrond, want daar kan men niets mee. O wee, mensen zouden eens gaan denken, gaan nadenken.

Deze dwaas, zoals ik hem onderhand ben gaan zien, noemt mij antisemiet. Ooit pakte de ander Krapuul met fluwelen handschoenen aan i.v.m. antisemitisme. De grofheid waarmee toen over hem heen gevallen werd is een illustratie van wat ik net zei. Neermaaien, verdelgen. Wat zei ik al vaker? Fascisme is nooit ver weg in dit land, omdat men het bij zichzelf en de verwante groep wenst te verdringen, te ontkennen of te maskeren. Juist deze houding vormt de ideale voedingsbodem voor dat reactionair gedachtegoed. Eigen volk eerst, wij eerst, ik weet het. Wat is het verschil?
 
Uitgelichte foto: Pfaff – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.