Fascisme nader verklaard

Untitled from Unité, Le Corbusier, 1963–65
Corbusier, een toonaangevend architect en fascist.
Denk je van een rustige oude dag te gaan genieten en wie verschijnt er op het politieke toneel? Wilders. Balkenende, idolaat van het koningshuis en rechtstreeks getrokken uit de Zeeuwse klei, had de verkiezingen gewonnen. Balkenende, wie? Nou hij had net als Bos van de PvdA een cursus democratie doorlopen in de States en was klaargestoomd voor het premierschap. Wilders stond erbij, hij was met z’n PVV uitgegroeid van solist tot een heuse fractie van drie. Moest je deze man serieus nemen? Toen was ik me nog niet bewust van het feit dat de man assistent was geweest van Bolkestein, die hem Huntingtons “Clash of Civilizations” had bijgebracht. Ook wist ik niet dat hij het was geweest die Rutte wegwijs had gemaakt als parlementariër. Mijn indruk, een onbenul die snel van het toneel verdwijnt.

Het pakte anders uit, merkte ik alras in het NRC forum. Gouda werd zijn eerste kans om te schitteren dankzij De Telegraaf. Islam = fascisme was zijn oorlogskreet. Islam? Weet die man waar de islam voor staat? Volkomen knots ze te vergelijken met fascisme, wat je verder ook van die religie denkt. Mijn pijlen richtte ik op die vergelijking met fascisme. Wat zou Wilders verstaan onder fascisme? Daar is nooit een antwoord op gekomen, met dank aan de politici en het journaille. Het werd nog bonter, over fascisme diende je te zwijgen, als het niet de nazi’s betrof in een ver verleden. Toen pas drong het tot me door in welk volslagen achterlijk land we leven en deed wat pogingen er een debat over te beginnen. Wat bleek? Dat moest met alle middelen voorkomen worden. De geschiedenis hierover staat in geuren en kleuren op dit weblog.

Een tweede fase volgde op Twitter, zo schandalig zo smerig, er zijn werkelijk geen woorden voor. Door het leergeld betaald bij de NRC toonde ik die vuilnis op m’n weblog, in de geest van kijk maar, dat is het dagelijkse fascisme, zo werkt dat. Je denkt dan na een jaartje te stoppen, maar dat pakte anders uit. Geheel in de geest van PVV schorem gingen ook de gestaalde kaders zich noemende links te werk. Onder hen een oud-wethouder van Amsterdam die het liegen en bedrog plegen tot kunst verheven heeft. Waar ben je terecht gekomen, vraag je je af. Je kunt dan stoppen of ook die smurrie tonen. Aangezien ik iedereen recht in de ogen wil kijken ben ik doorgegaan.

Waarom ik dit vertel? Vanwege de activiteiten van iemand die me ging volgen vanwege deze voorgeschiedenis. Hij had een boekje over het Italiaans fascisme op zijn naam staan en wilde de draad weer oppakken. Hij vertelde er niet bij dat hij slechts co-auteur was. Hij had in de Tweede Kamer gezeten en was kwartjood, zei hij. Merkwaardige ontboezemingen. Daar bleef het verder bij totdat hij een debat zou gaan voeren voor de radio met een van mijn lasteraars. Toen vernam ik tot mijn verwondering van hem dat hij ook als scribent bij Elsevier actief was geweest. Een dag later ontvolgde de man me. Op mijn vraag waarom, kreeg ik geen antwoord. Hij verdween voor mij in de vergetelheid. Slechts door een RT kreeg ik hem nog eens te zien, eentje over een tandarts.

Begin vorig jaar werd ik aan de lopende band geconfronteerd met hem onder een andere accountnaam en steeds wisselend van avatar. Hij bleek met veel succes een missie begonnen te zijn om het volk te verklaren wat fascisme is. In een woord, rampzalig. Dat kon en mocht ik niet over m’n kant laten gaan, dit puberaal gedrag van iemand die schermt met een titel en op argeloze zielen indruk wil maken. Toen waren de rapen gaar. Op geen enkele van mijn inhoudelijke vragen en opmerkingen kreeg ik antwoord, hij wenste beslist geen discussie over wat dan ook. Merkwaardig, zeker als het onderwerp uitgerekend het fascisme betreft. Onder Jo Horn valt het een en ander over mijn ervaringen met hem terug te lezen.

Voor de man ben ik een lastige sta in de weg gebleken. Na zijn lasterlijke opmerkingen jegens mij, daarvoor volledig steunend op wat vuilspuiters over mij en mijn familie te melden hadden heb ik aangifte tegen hem gedaan en hem verder genegeerd. Wederom verschenen RT’s van hem, hij bleek me niet meer geblokt te hebben, dat was de oorzaak. Voor mij was snel de maat vol: blok. Wel vanaf nu via mijn blogspot commentaar leveren op zijn miserabele praktijken. Dat werd hem teveel en voor de zoveelste maal doet hij een oproep om me van Twitter te doen verwijderen. Ach, als je werkelijk nog nooit een weerwoord hebt gehad op al het materiaal dat ik rondstuur en slechts om je eigen hachje beducht bent dan doe je het zo, fascist zijnde. Werkelijk een man zonder enig formaat en ruggengraat, slechts in de weer met wat onzalige nazi en NSB vergelijkingen op Twitter. Tot meer blijkt hij niet in staat.

Als de toestand niet zo ernstig was zou ik me niet al die moeite getroost hebben, maar ik heb gezworen er alles aan te doen wat in mijn vermogen ligt om te voorkomen dat we verder afglijden van een fascisme-soft naar een ongewisse mondiaal gecontroleerde samenleving, militair, economisch, cultureel, sociaal en politiek. Vele tekens wijzen in die richting.
 
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.