Serieus, wie neemt die man serieus?

Jacopo Tintoretto (1561)“Bittere nederlaag, niet voor Shell.”

William Klein – Afrika (1963)

Een man die, als ik me niet vergis, ooit opdrachten voor Shell heeft uitgevoerd.

“Royal Dutch Shell” zal uiteindelijk de noodzaak wel inzien… Het bedriegen zit deze duitendieven in het bloed en niet sinds vandaag of gisteren. Maar dat niet alleen. Wel eens gehoord van Deterding en de nazi’s?

De man hecht generlei waarde aan informatie over de verstrengeling van staat, kapitaal, wetenschap, media en justitie. Zijn kwaliteiten liggen op het gebied van het management, simpel gezegd hoe valt het meeste rendement uit mensen te halen met de minste kosten. In die geest ventileert hij zijn meningen over hetgeen de waan van de dag te melden heeft over het politieke bedrijf. Sinds het uitbreken van de pandemie nemen zijn uitspraken bespottelijke en gevaarlijke vormen aan.

Waarom ik melding over die man blijf doen? Fascisme is hiervoor het sleutelbegrip. Op geen enkele wijze heeft hij aangetoond er iets van te begrijpen terwijl hij danig misbruik maakt van het gebrek aan kennis hieromtrent. Zijn oordelen worden geslikt alsof het Gods woord is en dat is onrustbarend.

Wederom een voorbeeld: Follow the Money. Dezelfde zegsman als bij Shell. “Ik wil onafhankelijke journalisten, geen actievoerders”, zegt hij vervolgens, “die het dan ook nog bij het verkeerde eind hebben.” De goeie man schijnt te weten wat onafhankelijke journalistiek is, wat actievoeren is en hij weet wat wel aan de hand is, maar laat het na ons te vertellen. Bij hem is het kapitalistisch eigenbelang in ieder geval in goede handen.

Follow the Money

Vandaag doet Thomas Bollen in FtM verslag over belangenverstrengeling binnen het wetenschapsbedrijf. Een heikel thema, sinds jaar en dag.

Wie niet over kapitalisme wil spreken dient over fascisme te zwijgen…

Dergelijke zaken negeert onze zegsman en toch, het blijft opvallend, geniet deze man steun van duizenden. Het is de kracht van Twitter, net als bij de bruiloft te Kanaän. Als door een wonder vermenigvuldigen zijn boodschappen zich en worden tot feit. Ook die over Follow the Money.

Hou voor ogen, nooit heeft deze man een plausibel argument voorhanden, slechts door het schaamteloos misbruik maken van de Shoah geniet hij krediet. Hij opereert, zoals ik dat noem, als een salonfascist met rotsvast geloof in zijn vermeende kennis.


De vraag blijft: “Wie neemt die man serieus?”

 

Uitgelicht: bron

Een gedachte over “Serieus, wie neemt die man serieus?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.