Zo gaat een schedelmeter tegenwoordig aan de slag…

Kees Scherer: Montmartre (1952-58)
Er is nog slechts een denkbeeldige meetlat nodig en hopla het klusje is geklaard. Fascisten hebben het toch wel makkelijk in deze digitale tijden met al die kennis over ons brein.
 

 
Fascisme zit in ons allen, we neigen naar orde en overzichtelijkheid. We hechten snel geloof aan (vermeende) autoriteiten. Ware fascisten zijn diegenen die dergelijke gegevenheden misbruiken, ze snijden ons de pas af om werkelijke maatschappelijke, economische en politieke veranderingen door te zetten, waaraan iedereen deel heeft en gehoord moet worden.

Jo Horn, de man die weet wie idioot is en wie niet, toont in alles wat hij op internet beweert het exempel van een hedendaagse fascist te zijn. Gezien de aanhang die hij geniet op Twitter dien je hem te beschouwen als een gevaarlijk sujet, niet als een oudere, omhooggevallen middelbare scholier, zoals ik vroeger veronderstelde. Onbenullen die komen bovendrijven richten steeds schade aan, of ze nu Wilders, Baudet of Horn heten. De door hen gehanteerde methodes en strategie zijn van dezelfde orde en daar gaat het om.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.