De ene moord is de andere niet voor Timmermans

Bruno Barbey: Lebanon. Beirut (1971)
Palestinian writer Ghassan Kanafani. He was also a leading member of the Popular Front for the Liberation of Palestine. He was assassinated a year later by car bomb by the Mossad.
De kop van een artikel op de site Krapuul. De auteur kreeg volop de kans zijn scherpzinnige observaties op die site te spuien. Praktisch in elk stuk van hem werden lieden van links tot rechts op de korrel genomen en steevast als nazi, möchte gern massamoordenaar of schedelmeter door hem ontmaskert. Daarbij schoot hij zich herhaaldelijk zelf in de voet. Evenals Jo Horn tuk op nazi’s. Peter Breedveld, bekend van Frontaal Naakt, aanbad hij en trachtte hem te imiteren.
 
De aanleiding om dit relaas over Timmermans over te nemen is om hopelijk voor het laatst nog even in te kunnen haken op hun “links-fascistische” praktijken, waaronder ik reken het bestrijden van fascisme met middelen die erger zijn dan de kwaal. Het geeft fascisten een vrijbrief om steeds een stapje verder te gaan, waardoor een niet meer te beheersen wisselwerking in gang treedt. Over wat fascisme in essentie is heerst een taboe, dan raakt men aan de wortels van de burgerlijk, kapitalistische maatschappij.
 
Overigens hebben hun gebezigde praktijken, die je slechts bij regelrecht schorem verwacht, me veel materiële schade berokkent, schade die slechts door een rechtsgang enigermate te herstellen is. Valt echter het voortdurend aantasten van eer en goede naam en je integriteit, het ontmenselijken ooit te compenseren?
 
Wie is van alle fascistische smetten vrij? De vraag die niet gesteld mag worden. Nog steeds niet. Achtergronden mogen niet benoemd worden, materiaal dat veel duidelijk maakt over louche praktijken, leugens, bedrog, laster, dient zo mogelijk te verdwijnen. Tien jaar geleden speelden ze het bij die site, onder een vals voorwendsel, klaar mijn blogspot via Google te doen opschorten. Weg al mijn spullen. Verhaal halen via Google leverde niets op, geen enkele reactie van die kant.

Twitter status
Buiten de waard had men gerekend. Hun fascistische smeerlapperij bleef ik tonen. In Horn vonden ze een gewillige collaborateur. Met hem deden nog een aantal lieden, die graag op laster en smaad afgaan, hun duit in het zakje.
 
Horn weigerde daarvan afstand te nemen, jurist zijnde. Integendeel zelfs, hij liet onmiskenbaar strafbare daden richting mij op zijn account passeren en legitimeerde ze daardoor indirect.
 
Als iemand afgaat op smaad, laster en bedrog maakt het deze persoon a priori tot een onbetrouwbaar individu. Dat is in zijn geval richting Tibaert onomstotelijk gebleken. Geen enkele van zijn uitingen richting mijn persoon zal hij ooit kunnen staven. Vandaar dat ik hem heb leren zien als een onbetrouwbaar persoon, die makkelijk voor een karretje te spannen is.
 
Horn, een in feite zielige man met een hoge eigendunk, zakte aldus volledig door het ijs. Z’n geloofwaardigheid had hij alvast bij mij volledig verspeeld. Zijn geleende en niet begrepen kenmerken over fascisme deden voor mij de deur dicht. Lachwekkend en bovenal gevaarlijk. Zijn motto: fascisten, dat zijn de anderen.
 
Het meest opvallende van al, over de oorlogskreet van fascist Wilders, “islam = fascisme”, zwijgt deze zelfbenoemde kenner van fascisme. Gaat het hem boven de pet of, en dat mogen we beslist niet uitsluiten, is hij het in z’n hart eens met onze nationale volksmenner?
 
Ooit maakte Horn me uit voor antisemiet: Eenmalige oproep. Vandaag waagt hij wederom een poging om dergelijke laster te verspreiden. Als je iets dergelijks beweert, zul je sterke argumenten moeten aanvoeren. Hij verzint ze, waar je bij staat. Fascisten doen dat…
 
Steeds als hij zich van kritiek wil ontdoen, zoekt hij steun. Het liefst zou hij, krijg je de indruk, een soort volksgericht laten plaatsvinden. Via internet valt iets dergelijks makkelijk te organiseren. Het tekent zijn lafheid, terwijl hij denkt, bij al zijn onkunde, te mogen oordelen en veroordelen. Beschouw hem als personificatie van een fascist, dat verklaart veel. Omstandig heb ik dat de afgelopen jaren benadrukt. Ook het waarom…
 
Inmiddels ben ik zover dat het proces onder de noemer “fascisme”, ooit per toeval begonnen bij de NRC, kan afronden. Zo’n 15 jaar commentaar en kritiek leveren is werkelijk meer dan genoeg. Als ik dat vooruit geweten had…
 
Nog dit. Wederom een rechtszaak beginnen gaat nu boven m’n krachten en bovendien, m’n levensavond vullen met de rompslomp van een juridische procedure is die bende onverlaten beslist niet waard. Er zijn aangenamere zaken.
 
ps
Hoe ik nu door stom toeval op die site Krapuul terecht kwam? Door bladeren op dit weblog en me afvroeg waar deze titel op sloeg: OUDE JONGEREN EN FASCISME. Een linkje daarin bracht me bij het onderstaande.
 


 
 

Ralph van der Geest

 
Afgelopen februari werd in Moskou de oud-vice-premier onder het toenmalige bewind van drinkebroer Jeltsin, Boris Nemtsov doodgeschoten. Nemtsov was één van de mensen die de totale uitverkoop en plundering van Rusland na de val van de Sovjet-Unie moest realiseren. Ideale vent dus voor lieden als Victoria ‘fuck the EU’ Nuland en haar paladijnen en kontlikkers als schaliegasevangelist Hans van Baalen, beroepsintrigant Jacques Monasch en ‘ambtenaar van de burgerlijke stand’ Frans Timmermans. De verontwaardiging over de moord en vooral ook het ‘geschokt zijn’ waren niet van de lucht en alle gelijkgeschakelde media berichtten erover.

Hoe het ook zij, met de totale plundering door westers gezinde sokpoppen van Rusland wilde het echter niet zo vlotten. Beter ging het uiteindelijk in Oekraïne: een democratisch gekozen president die uiteindelijk bedenkingen kreeg jegens een verdrag met de EU dat de weg vrij zou moeten maken voor het leegroven van het onmetelijk rijke land, werd weggejaagd en er kwam een onverholen nazi-regime voor in de plaats. De rest is bekend: oorlog en een humanitaire ramp van onmetelijke omvang.

Dat belet Laura Starink, één van die broodschrijvertjes en dertien-in-een-dozijn ‘opinie-makertjes’ van de gelijkgeschakelde media, echter niet om te pleiten voor blijvende bemoeienis van het westen met Oekraïne. Dus voor meer oorlog, meer ellende en inderdaad: meer taferelen zoals we die kennen uit de Tweede Wereldoorlog. Alsof de miljoenen doden in de strijd tegen het nazisme voor niets waren. Starink kan gerust zijn: zo wordt er morgen door de Amerikanen een begin gemaakt met het trainen van de bandieten die zich de erfgenamen noemen van massamoordenaar Stepan Bandera en die de vrienden zijn van de PVVDA-intriganten die ik net noemde.

Die bemoeienis met Oekraïne zal net zo lang doorgaan totdat het – medeschrijver Harry Dillema legde dat hier reeds uit – net zo’n groot succes is voor de Monsanto’s en de Shell’s van deze wereld als de bemoeienis met Irak, Syrië, Jemen en Libië. Oekraïne moet en zal leeggeroofd worden en als dat oorlog, honger en vooral ontelbaar veel doden betekent voor de bevolking aldaar: then so be it. De kans dat de aanstichters ervan ooit voor een rechter moeten verschijnen om zich te verantwoorden voor de door hen veroorzaakte oorlog is… gering. Zo lopen tevens de aanstichters van de oorlog in Irak die meer dan een miljoen doden heeft gekost, het land voor vele komende generaties in feite onbewoonbaar heeft gemaakt en zich inmiddels heeft uitgebreid naar vrijwel het hele Midden Oosten nog steeds vrij rond. Ook zij die namens Nederland er ‘politieke steun’ aan gaven en zich daarmee medeplichtig hebben gemaakt aan die monsterachtige misdaad. Sterker nog: het heeft ze geen windeieren gelegd en Balkenende heeft nu een riant betaalde baan bij een ‘financieel dienstverlener.’ Zou Albert Speer in deze tijd in plaats van de gevangenis voor lange tijd van binnen te zien ook uitzicht hebben gekregen op het interieur van een riant kantoor van een ‘financieel dienstverlener?’

Ook degenen na Balkenende die wat uit te leggen hebben over hun bemoeienissen her en der, hoeven zich dus niet al teveel zorgen te maken. Dat hun verontwaardiging over een moord selectief is, ach: who cares. Het valt toch niet op. Tenzij je de naam ‘Nemtsov’ naast die van ‘Timmermans’ vervangt door Sergienko, Kolesnik of één van die vele anderen die inmiddels door het nazi-regime in Kiev alleen al dit jaar vermoord zijn dan wel ‘onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen zijn’ (vermoord zijn dus) op Google intikt. Dan zie je…inderdaad: noppes, nada. Terwijl Nemtsov’s naam prominent op de feesboek-pagina van Timmermans voorkomt, zijn de mensen die hier genoemd worden kennelijk noch voor de eurocommissaris die de vrijheid en de democratie zo’n warm hart toedraagt noch voor de gelijkgeschakelde media de moeite waard om zelfs maar één keer te vermelden.

Zoals gezegd: de selectieve verontwaardiging van iemand die wegens zijn bemoeienissen met een land waar een oorlog uit voortgevloeid is, wat uit heeft te leggen. O, wat ook opvalt: geen enkele kritische vraag van de meer dan tweehonderdduizend (als je de makers van die site moet geloven) ‘vind ik leukers’ aan het adres van Timmermans op diens feesboek-pagina. Maar wanneer deze narcist de komende dagen – en dat zal ie ongetwijfeld doen – zijn waffel opentrekt om gloedvolle woorden te spreken over de gruwelen van een nazi-regime dat zeventig jaar geleden bloedig ten onder ging, zal ik denken aan de hier genoemde mensen die slachtoffer zijn geworden van een soortgelijk regime waar diezelfde Timmermans meer van weet.
 


BRON
Krapuul – 19 april 2015
Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie. 2021 Krapuul


 

 

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.