Gestoorde geesten…

Noord-Afghanistan
Rust vinden, zich overgeven, warmte voelen. Het baseert op vertrouwen, verlangen, interesse in de ander. Worden deze gevoelens verstoord of zelfs uitgesloten, dan ontstaat een ongemakkelijk gevoel. Je vraagt je af waardoor dit komt, heb ik iets verkeerds gedaan? Twijfel komt hoog, zeker als je de oorzaak niet kent. Zo gaat het in het reële leven en je legt je er uiteindelijk bij neer, het is niet anders. Als de liefde van een kant moet komen loopt ze stuk. Van dergelijke gestoorde of verstoorde verhoudingen kan iedereen verhalen en we weten, uiteindelijk gaat het leven verder. De schuldvraag stellen is in z’n algemeenheid gesproken zinloos. Geheel anders liggen de kaarten in de virtuele ruimte, daar gaan geheel andere factoren een rol spelen en worden we bijna als vanzelfsprekend gereduceerd tot wat er (over ons) gemeld wordt. Ze geeft de onverlaat alle ruimte.

Kabul – Afghanistan

Veel onbegrip, veel onkunde en onwetendheid, goedgelovigheid. Juist dan kunnen de werkelijk gestoorde geesten veel schade aanrichten zeker onder regie van onverlaten en propagandisten. Dat staat vast.

Nogmaals, voor wie het niet zo gevolgd heeft, hier een stukje van de grootste dwaas die ik op Twitter heb leren kennen, Sjaakie. Ze heeft haar bericht herhaaldelijk bewerkt en heeft het nog steeds, neem ik aan, op haar blog staan.

De onverlaat bij mij uit de buurt heeft optimaal misbruik gemaakt van het gedrag van deze vrouw. Inmiddels heeft ze haar bij het oud vuil gezet na bewezen diensten. Ze ruimt graag op, deze o zo meelevende haatoma. Dat ze nog na al haar uitlatingen over (haar) kinderen durft te reppen is meer dan cynisch. Na een jaartje kon zij oogsten met steun van het Krapuul volk. Huib Riethof, Ina Dijstelberge, André de Raaij stonden haar in haar hetze tegen Tibaert optimaal bij en ze deed aangifte tegen Tibaert. Werkelijk waar. 

Vraag tussendoor, wie is hier gestoord of zijn het allen onverlaten?

Een van de grappen, waarmee de misselijkmakende soap van Sjaakie begon, was de beschuldiging dat Tibaert haar Opera blog had doen verdwijnen. Ik zeg het nog maar eens, Sjaakie had zelf had weggehaald. Hoogst betrouwbaar is ze, zei haar vriend Riethof over haar. Goudeerlijk. 

Sjaakie kreeg later de stille opdracht, moet ik aannemen, verder haar mond te houden over Tibaert cs terwijl Ina het stokje van haar overnam met als resultaat een blog volledig aan Tibaert gewijd. 

Tezamen dus drie vrouwen, stuk voor stuk vrouwen die ogenschijnlijk niets bijdragen aan onze samenleving afgaande op Twitter, wel het onderste uit de kan weten te halen om Tibaert te beschadigen, in diskrediet te brengen en zo mogelijk helemaal van internet te doen verwijderen. Zijn deze vrouwen tekort gekomen in de liefde, te kort geschoten in het schenken van liefde? Nemen ze ergens wraak op? Je zou ze gestoord kunnen noemen, ware het niet dat ze kennelijk alles doelgericht doen, elk op haar eigen wijze. 

Begrijpen wie het kan. Geen haarbreed heb ik ooit dit drietal in de weg gelegd, steeds bereid ze te helpen, dat ook. Dank hoef ik niet, maar dit resultaat? 

Nog meer proza van deze gestoorde geesten oftewel onverlaten genaamd Eveline en Sjaakie
 
 
TIBAERT BLOGSPOT
Foto’s: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.