De ramp in de Bijlmer en de moker die antisemitisme heet

Vrouw
Aan mensen die mij zorgen baren wens ik lijden, verwoesting, ziekte, mishandeling, vernederingen – ik wou dat ze niet onbekend zouden blijven met diepe minachting, de marteling van zelfwantrouwen, de ellende van de overwonnenen: ik heb geen medelijden met hen, want ik wens hen het enige dat vandaag kan bewijzen of men iets waard is of niet – dat men verdraagt.
(Friedrich Nietzsche: “Die Wille zur Macht”)
Een reconstructie van de ramp die ruim 30 jaar geleden plaats vond. De verantwoordelijken wisten van meet af aan hoe de vork in de steel zat. De documentaire levert het beeld op van cynisch bedrog, waarbij alle partijen hun rolletje meebliezen, want er waren grote belangen in het spel. Een les in kapitalisme, staatsraison en propaganda.
 
Met de gevolgen van de ramp kreeg de regering Kok te maken. Onthutsend de rol van Wim Kok en Els Borst.

 


 


 

 

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.