Gezondheid voor alles

Lead the way
Ouderen onder ons weten het nog beslist. Uitverkoop in de vijftiger en zestiger jaren. Lange rijen vormden zich al in de vroege ochtend voor de warenhuizen. Koopjes en wie het eerst binnen mocht had het voor het uitzoeken. Geduw en gesjor, men stormde naar binnen… Hebben, hebben, snel de ander voor zijn. Het begin van ons consumptieparadijs. Alles willen bezitten wat maar te krijgen is en de ander het misgunnen als men er naast grijpt.

Steeds meer geld ging vloeien, voor een consumptiemaatschappij is nu eenmaal veel geld nodig om al die begeerlijke goederen aan de man en vrouw te brengen. Daar betalen we vervolgens weer aan mee. In alles wat gemaakt en gekocht wordt zit weer het salaris opgesloten van anderen die ook willen consumeren en via BTW en andere heffingen vergaart de staat de middelen om er een infrastructuur voor te scheppen en ons te beschermen tegen alles wat dit stelsel kan bedreigen.

Hitler had het goed gezien met zijn Autobahnen, hoewel het idee niet van hem stamde. Ford en Taylor legden de basis voor dit model. De fascisten omarmden het, de sociaal-democraten omarmden het. Stalin nam er een voorbeeld aan. Het overgrote deel van de mensheid zit nu met de gebakken peren, twee wereldoorlogen verder en nu de derde, die tegen het terrorisme.

Een fort wordt geschapen, het Fort Europa


Il y a deux regards: le regard du corps et le regard de l’âme.
Le regard du corps peut oublier parfois,
mais celui de l’âme se souvient toujours…
(Alexandre Dumas)

Wel eens afgevraagd waar al die stemmen voor PVV en SP vandaan komen, met welke motieven op deze lijsten gestemd wordt? Zowel PVV als SP staan voor het onbehagen, voor het kortzichtig eigenbelang, voor eigen volk eerst. De facistische geluiden uit beide hoeken zijn niet te overhoren. Beiden koesteren het verleden, toen gedacht werd dat het paradijs nabij was, met of zonder revolutie. Uit hun taal, uit hun programma’s blijkt een hunkering naar een overzichtelijke orde van alle smetten vrij.

Gezond moet die orde zijn, geen kankergezwellen. In deze gedachtewereld is geen plaats voor anderen, anderen die uit gebieden komen waar de voorwaarden geschapen worden voor onze consumptie, grondstoffen, voedsel, kleding en alle begeerlijkheden die maar denkbaar zijn. Vooral olie…

Opmerkelijk is de solidariteit onder het motto “allemaal rijk”, geen armoede, geen bedelaars hier in ons paradijs, dat WIJ opgebouwd hebben. Twitter geeft steeds mooie inkijkjes over deze vorm van één in de strijd via die volgers, over en weer. Kijk maar, enkelen met hun accountgegevens en hun laatste tweet…


@Martinbosma_pvv: Frankrijk. 49 procent van de arbeiders stemt Front National. Au revoir, links. Begrijpelijk toch! Na afgelopen jaar!?

 


Wie zei dat Martin Bosma dom was? Ook hij heeft, evenals Balkenende (professor, doctor), Wouter Bos en zovele anderen zijn lesjes geleerd in de States. Ze zijn er met de paplepel ingegoten en we dragen er nu de vruchten van. Ieder van hen vormde en vormt een pionnetje in het grote globale schaakspel. Wij zijn de uitverkorenen die de lessen mogen ondergaan. Nederland is immers het bruggenhoofd voor vrijheid en mensenrechten van Europa. Met terugwerkende kracht kunnen we tevens constateren welk een simpele ziel die Kok was. De totale uitverkoop kwam onder zijn bewind in volle gang. Motto: privatisering. 

Wie kozen voor Kok, wie vertrouwden hem? Velen van hen stemmen nu Wilders. Politiek gezien is in ieder geval veel duidelijk geworden in dit land. Een niet te onderschatte voordeel. De stelling durf ik zelfs aan dat fascisme steeds een wezenlijk onderdeel heeft gevormd van het Nederlandse politieke bestel. Nederland, een fascistisch modelland? Een gezond land met een bevolking zonder psychische kwalen, zou dat kunnen?BIJLAGE
Uitgelichte foto: bron – Ingevoegde foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.