De stad

 

Rue Mouffetard, 1954 – Henri Cartier-Bresson
bron

De straat, eens de publieke ruimte bij uitstek, wat is er van geworden? Een radiodocumentaire over een van de oudste straten van Parijs maakt dat duidelijk. De film is van Agnès Varda uit 1958: “L’Opéra-mouffe”.

Schermafdruk 2018-08-06 01.34.35

 

Pierre Henry


Titres des parties

Helmut Heißenbüttel


Het is me nu echt te warm om berichten als deze verder uit te werken. Het toeval wil dat net een foto van Agnès Varda op Twitter langskomt. Omdat deze zo mooit aansluit bij wat ik wilde vertellen over stad, straat en verkeren stuur ik dit bericht met die bewuste foto alvast door. Vergeet niet te luisteren, m.n. naar de compositie van Pierre Henry “La Ville”. Ze past wonderbaarlijk bij deze tropische nacht.

Sophia Loren, Portugal, 1956 – Agnès Varda
bron
Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.