Luisteren…

Balthus: The room, 1952 (detail) (1954)
Al is er maar eentje die hier iets van oppikt, dan is al mijn werk niet tevergeefs geweest. Vrij naar Domela Nieuwenhuis. Veel illusies maak ik me ook niet bij wat ik doe gelet op de media en het mediagebruik in ons land. Het is er uitermate pover mee gesteld en veelal gaat het over personen. Achtergronden duidelijk maken, verbanden leggen zijn er nauwelijks bij. Kennis delen is, moest ik constateren, een vies woord. Toch ga ik door op de ingeslagen weg, enerzijds om fascistische praktijken bloot te leggen, anderzijds met het delen van materiaal waarvan ik denk dat iedereen er weet van moet hebben en dat niet verloren mag gaan.


Balthus: La rue (1933)


Het enige wat ik vraag is een luisterend oor. Voor diegenen die openstaan om nieuwe ontdekkingen te doen lijkt me dat niet teveel gevraagd. Een illustratief voorbeeld zijn de nu volgende programma’s van de WDR uit begin jaren negentig. Het betreffen de delen 20 en 21 uit de serie “Anthologie Ars Acustica” samengesteld door Klaus Schöning. Voor de kenner van deze vorm van radiokunst een feest van herkenning, voor de onbevangen luisteraar iets om te leren ontdekken.

 


Hörspielstudio – Studio Akustische Kunst
Anthologie Ars AcusticaRIVERRUN

Klangmontage aus WDR-Produktionen
Von Klaus Schöning

 

 

 

WDR 3 – 2 en 9 juli 1991

 Afbeeldingen: Balthus – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.