New York

Aerial view of Fifth Avenue, New York City
Het centrum van het kapitaal. Hier wordt in alle vrijheid over ons leven beslist. Niet in Washington of elders. En toch, ook deze stad is vergankelijk:
 

 

Hans G Helms

NEW YORK – MANHATTAN

 

 

WDR 3 – 26 mei 1988

 Hoe New York eruit ziet menen we te weten, maar hoe klinkt deze metropool, afgezien van de loeiende sirenes? Op uitnodiging van de Duitse radio heeft Richard Kostelanetz er een compositie van gemaakt.

 


Hörspielstudio – Acustica international

Arbeitsbericht von Richard Kostelanetz

 

 

NEW YORK CITY

 

 

Realisation: Richard Kostelanetz und John David Fullemann
Produktion: WDR 1984

NWC gehört von Helmut Heißenbüttel

 

 

WDR 3 – 17 april 1984

 Over hoe steden er vroeger uitzagen kunnen we ons een beeld vormen via prenten, schilderijen, plattegronden en foto’s. Maar hoe klonken ze? We zullen het nooit weten. Zelfs van het nabije verleden zijn de opnames schaars. Hier een voorbeeld van stemmen uit New York uit het begin van de vijftiger jaren, dankzij de onvermoeibare Tony Schwartz.
 Tot slot nog een eerbetoon aan een grote persoonlijkheid met een sterke binding aan New York, Leonard Bernstein, die dit jaar zijn 100ste geboortedag zou vieren. Hij dirigeert hier “Central Park in the dark” voor kamerorkest van Charles Ives met de New York Philharmonic.


Uitgelichte luchtfoto: bron
Ingevoegd: William Klein, Atom bomb sky, New York, 1955 – bron
Leland Bobbé, The Bowery – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.