Bos, savanne en dorpen

CamerounRuim veertig jaar geleden zond France Culture “Opéra du Cameroun” uit. Dit magnifique luisterspel werd bijna onmiddellijk door de Belgische omroep herhaald voorzien van korte tussenteksten. Het is de nu volgend opname.Twintig jaar later met optimale ontvangstmogelijkheden dankzij satelliet viel in Les Nuits de France Culture wederom een herhaling te beluisteren, nu dus van het origineel. Opmerkelijk is dat enkele inleidende zinnetjes en de afsluiting in de Belgische reproductie ontbraken. Let er eens op, ze zijn feitelijk onmisbaar. De tussenteksten op hun beurt ontbreken nu.

 

Opéra du Cameroun de José Pivin

(1977)

 

 

Une série d’impressions sonores de puissance, de tendresse et de connaissance devant un peuple en fusion avec la nature.

10 étappes:
– des Forêts
– des Savannes
– des Villages


France Culture – 8 april 1997


Afbeeldingen: Bamileke (Cameroun) – olifantenmaskers – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.