Slachtofferhulp

Diego Moreno: In My Mind There is Never Silence


 

Uitgerekend onder een stukje over de Werdegang van de Duitse justitie plaatst iemand met de Kerst dergelijke reacties:
 

Schermafdruk 2018-12-27 02.52.41
 

Als mijn intuïtie me niet al te zeer bedriegt stammen ze van iemand die grote problemen met zichzelf heeft, iemand die veroordeeld is en nog steeds nalaat het hem opgedragen vonnis uit te voeren. Dat laatste kan ik weten zijnde aanklager, zo u wilt, slachtoffer van zijn wandaden.
 
Tja, tot slachtoffer wens ik me niet te laten bestempelen, maar vanaf het moment waarop justitie overging tot vervolging van verdachte kreeg ik te maken met Slachtofferhulp. Dat is me niet goed bekomen. Zelfs informatie over wanneer en waar de bewuste zitting plaats zou vinden mocht ik niet van ze vernemen. De uitspraak vernam ik via social media en de pers.
 
Nee, over hulp had ik zeker niet te klagen, daar had ik geen last van zogezegd. Toch zou ik nu Slachtofferhulp willen verzoeken mij alsnog in kennis te stellen van het vonnis. Om een aantal voor mij moverende redenen. Als hoofdreden kan ik noemen dat er meerdere valse aangiften tegen mijn persoon gedaan zijn, bestudering van het vonnis kan me wellicht op een spoor brengen hoe het best te handelen. Maar laat ik verder maar geen slapende honden wakker maken.
 
Slachtofferhulp, wilt u zo vriendelijk zijn mij het mij toekomende materiaal toe te zenden en de veroordeelde dader te wijzen op zijn plicht mij een bepaalde som gelds over te maken?

Ter uwer informatie nog. De zitting van de meervoudige strafkamer vond plaats bij de Rechtbank Oost-Brabant op 31 mei 2016 om 13.30. De verdachte was niet ter zitting verschenen. Mijn “slachtoffernummer” is 15-00363/02.
 

Slachtofferhulp Nederland staat voor u klaar

 
ps
 
Zeer attent reageerde Slachtofferhulp ogenblikkelijk op mijn verzoek en wees me op een misverstand. Niet tot hen moest ik me wenden, maar tot het Slachtoffer Informatiepunt van het Openbaar Ministerie, in mijn geval dat van Den Bosch.
 
Uitgelichte afbeelding: Diego Moreno – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.