Niets is veranderd, of toch?

I’ll be there in 10 minutes. No, really, 10 minutes.
Laten we eens terugblikken, de meesten onder ons kennen alleen zijn naam en dwepen met Baudet en Wilders. Wellicht kunnen ze hun beeld enigermate corrigeren en er eens over gaan nadenken hoe de generaties die na de Tweede Oorlog aan de macht kwamen onze wereld in een zeer bepaalde richting geleid hebben onder regie van de USA en de NAVO. Vergeet daarbij onze zeden niet, zo waren het de communisten en de linksen in het algemeen die homosexuelen steunden om ons te vernietigen. Andere tijden, andere zeden, nu zijn het moslims die onze cultuur willen vernietigen. Allen blijken vijanden te zijn van een sterke maatschappij op christelijke grondslag.

Een wezenlijk verschil is er met vroeger, alles werd versluierd, onder Trump wordt alles op straat gegooid inclusief leugen en bedrog. Als gevolg daarvan valt nauwelijks meer te achterhalen wat feitelijk klopt en zo kan iedereen zijn eigen lezing omhelzen en neemt de andere niet meer waar. De wereld is aan demagogen van de USA tot India en China, van Rusland tot Brazilië, van Hongarije tot Engeland. Geen enkele terughoudendheid is meer gewenst, de macht is aan hen en de zwijgende meerderheid, die zich nu op internet mag uiten, volgt en steunt hen gedwee.

Het woord is nu aan de drie naaste medewerkers van een president die een van de grootste in de Amerikaanse geschiedenis beloofde te worden. Het mocht niet zo zijn. Veel beeldmateriaal uit zijn directe omgeving valt te zien, een feest van herkenning. Verder nog de eerste maanlanding, het bezoek aan China, Vietnam. En vanzelfsprekend Watergate.

OUR NIXON


Als je zo terugkijkt was Nixon maar een kleine jongen vergeleken met de grote Trump. Eerst de mainstream pers gelijkschakelen en vervolgens de werklijk vrije zijn gang laten gaan, Facebook en Twitter, is zijn simpel recept. Het is zijn grote verdienste dat hij er optimaal gebruik van weet te maken. Bovenal, geen vriendschappen, lak hebben aan alles en iedereen, behalve aan hen die zijn status als kapitalist en president bestendigen.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.