Het verloren lichaam

Gerda Wegener
In 1981 startte in Montpellier een dansfestival dat bepalend zou worden voor de ontwikkeling van de hedendaagse dans in Europa. Op Arte werd een schets gegeven van de evolutie die plaatsvond. Aan het woord komen o.a. enkele choreografen. Tal van fragmenten uit een aantal producties vallen te zien. Je zou wensen dat deze registraties nogmaals in hun geheel werden uitgezonden.

40 jaar montpellier danseSiddharta

choreografie: Angelin Preljocaj – muziek: Bruno Mantovani


 
Een eigentijdse vertolking van het Buddha verhaal, wars van mystiek, als reflectie op het vrouwelijke in ons, als aanklacht tegen de patriarchale maatschappij. Een choreografie geheel in de lijn met opvattingen over dans, het lichamelijke met al haar beperkingen en haar manifestatie in de ruimte, die in het festival Montpellier Danse zijn gaan prevaleren, die van Maguy Marin, Nadia Beugré en Anne Teresa De Keersmaeker met name.


Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.