Voetbal als gesublimeerde verkrachting en landjepik

Berlijn – Brandenburger Tor
Dank de corona-pandemie hebben we het nadrukkelijk ervaren wat het wezen van voetbal is. Alle componenten van de primitieve patriarchale maatschappij komen hier samen en het blijkt nauwelijks het bekijken waard zonder het geluid van de opgefokte massa.

In wezen is voetbal een simpel spelletje, ontstaan uit rivaliteit wie de buurt mag beheersen en wie de vrouwtjes toebehoren, gesublimeerd door een bal die a.h.w. gepenetreerd moet worden tussen een paar palen. Met een paar kalklijnen en simpele spelregels werd het een spel voor de massa waar een lieve duit meer verdiend wordt.

Vraag blijft waarom zoveel kerels kijken naar dit spel kijken en niet naar dans, waar de lichamelijke pracht van vrouwen getoond wordt. Blijkt hieruit dat homoseksualiteit een van de meest onderdrukte gevoelens in onze maatschappij is?

Hoe dan “vrouwenvoetbal” te plaatsen? Als een verkeerd begrepen vorm van emancipatie of juist bevrijding? Als spiegel van de bevrijding van het vrouwelijke in de man? Dat gaat niet lukken. Dan betreden fascisten in alle soorten en maten het toneel, want veel, heel veld geld wordt met deze “volkssport” verdiend.

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.