Masturbatie als teken van zwakte

Gerda Wegener: Les Delassements d’Eros
Onaneren heette dat vroeger in Roomse termen. Alles leek om dit thema te draaien als resultaat van een al eeuwen geldende seksuele moraal. Alles wat lust en vreugde bracht hoorde tot de verleiding van het grote kwaad. Bij de protestantse mannenbroeders nog in sterkere mate dan bij de Roomsen.

Fascisten is een dergelijke moraal op het lijf geschreven, is er zelfs een voorwaarde voor. Klaus Theweleit heeft aan die Männlichkeitswahn al vele jaren geleden een boek gewijd dat tot de standaardliteratuur is gaan behoren over de fascistische ideologie. Lees en bestudeer dat werk, dan dringt het pas goed tot je door dat we nog steeds in een door en door hypocriete wereld leven rijp voor fascisme.

Over misogyn gesproken. Penisnijd bij vrouwen is niet aan de orde, zoals Freud veronderstelde, maar genot werd hen ontzegd of het werd ontkend. Vrouwen hoeven niet te presteren, hun houding t.o.v. het lichamelijke is al van nature meer ontspannen. Mannen die zelfs deze eenvoudige waarheden niet kennen of willen begrijpen zijn verloren, zeker voor een wereld waar het niet draait om bezit, maar om leven en dat sluit genieten in.

Toch wel aardig dat iemand die deze wijsheden lijkt te ontberen een twee jaar oud artikel opdiept waarin de obsessies van Baudet m.b.t. fascisme en sexualiteit uit de doeken worden gedaan. Zou hij zich erin herkennen, jaloers zijn?

Het lezenswaardige artikel: Thierry Baudet: Ein Rechtsextremer für die wirtschaftliche Elite der Niederlande.

Na lezing begrijpt u dat deze jurist en socioloog, bedoeld is Horn, hier nog nooit wat aan toe te voegen heeft gehad, inmiddels al meer dan twee jaar niet. Het tekent zijn intellectuele incompetentie en zijn loosheid als het fascisme betreft, die hij weigert bij zichzelf te onderkennen.


Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.