Gewoon boeiend…

Auteurs

schermafdruk-2016-09-18-04-39-07

Sinds maanden ben ik niet meer zoveel op Twitter bezig geweest als de afgelopen twee dagen. Op de Hootsuite vind ik gewoon snel wat ik zoek, kranten, radio of een bepaald onderwerp. Daar laat ik het meestal bij. Er staan ook lijstjes op met titels als krapuul, gekken en gajes die nog stammen uit de goede oude tijd. Als weer eens een stalker actief was bij Tibaert, en dat was bijna dagelijks het geval, kon ik vervolgens de context snel zien, met een klik. Nu niet meer nodig, tenminste het is al maanden rustig. Toch laat ik ze maar staan, want het blijft leuk, merk ik nu, om hun activiteiten gade te slaan. 

Frontaal Naakt valt bij mij niet onder een van die genoemde categorieën en juist daar stonden de meest vermakelijke tweets. Waar het over ging zal mij de reet roesten, om eens deze geliefde Bataafse uitdrukking te gebruiken. Ventje GeertGeel was volop bezig, Bas Paternotte, me wel bekend, was met homo’s in de weer. O ja, wat is toch met die Friezen aan de hand? Kan Peter Breedveld dat niet eens verder uitzoeken? 

Het lijstje FN (niet te verwarren met een gevierde politieke partij) zag er gisterenavond zo uit. Conclusie, wat een zinloze bezigheid is Twitter toch. Of niet? Wel valt me op dat Breedveld tot nog toe de enige is van wie ik ben tegengekomen die op het goede spoor zit v.w.b. de EU en Griekenland. Die euro zal en moet kapot, de dollar zal zegevieren, met steun van links tot rechts. 

Vandaag diepte iemand nog een oud artikel uit De Groene op:

Felixvanhoften Jul 08, 4:46pm 
Wat.een.goed.stuk. En ongelooflijk dat @klamer_arjo dit al in 2002 heeft geschreven @DeGroene. Ziener.groene.nl/artikel/weldra…


Klamer, kramer, het rijmt. Wat een onbenulligheid, maar voor reactionaire figuren is zo iemand een ziener. Nou ja, het orakel van Delphi is ook al sedert lang dood en begraven. Nog een ziener, terug naar de gulden. U kent hem beslist. Dit was gisteren, vandaag vertoont hij alle kenmerken van iemand die zijn geaardheid persé wil onderdrukken en dan deze toer opgaat. Goedkoper, platter kan werkelijk niet. Voorspelbaar, dit is een opmaat naar meer. Een foto-onderschrift… Of toch? In de virtuele wereld kan veel en lijkt voorlopig veel geoorloofd. Uit de kast komen op je zeventigste en aan het dementeren zijn. Toen hij dit schreef was hij ladderzat. Op deze wijze fabuleert een christelijk anarchist over Tibaert. Vaker heb ik al het beroemde Männerphantasien van Klaus Theweleit aangeraden. Mijn welgemeende raad wordt blijkbaar slecht opgevolgd. Een kwestie van ontkenning? Is ook deze figuur iemand die zijn werkelijke geaardheid heeft verdrongen? Als je het zo bekijkt is Wilders nog zeer beschaafd in vergelijking met dit manneke. Een tweet om in te ramen: “Ik ben 1.94.” Haha.

Tja, sommigen zien wat ze willen, kleineren graag. Precies. Pisbakken, kutjes en weet ik wat niet allemaal voor smerige dingen. Zieners zijn het, ze zien zelfs zaken die ze nooit of te nimmer gezien kunnen hebben. Hallucineren ze als een orakel? Wie weet. Een pak rammel verdient die kerel wel onderhand, leert ie misschien iets van zijn lompe gedrag af en worden de ogen van zijn vriendin geopend. Och ja, hij kende ook Sjaakie, die eerlijke, heerlijke ras Amsterdamse. Zou het dan toch waar zijn dat het hemd nader is dan de rok bij die Amsterdamse provincialen?

Kom maar rustig naar boven. Ik heb met hem gepraat. Ik stond met iemand anders bij de voordeur van een rokertje te genieten. “Ik ga je weer volgen”, kreeg ik te horen bij het afscheid. Wat een eer. Veel meer is er die avond niet uit zijn mond gekomen. Wel nog iets over de “zachte g”, dat was het wel. Toch zielig, zo groot en toch zo klein van geest. Moest ik daar bang voor zijn? Lazer toch op… 

Door hem moet ik alweer aan de politie denken. Nu aan twee agenten die kennelijk door het slijk gehaald moeten worden. Hun wandaad? Wie doet dat? Iemand die doet voorkomen alsof hij kind aan huis is bij politie en justitie, iemand die denkt dat hij journalist is. Iemand die doodleuk iemand op een zondagnamiddag belt op een afgeschermd nummer en dan zegt, ik heb het nummer van de arrondissementsrechtbank. Zo iemand dus. Zijn naam? Peter Anshof. Lees maar… Hij is nog steeds met dit onderwerp in de weer. Het fijne wil ik er niet van weten, het gaat mij om zijn methodes.

Politie, het is frappant dat lieden die de grootst mogelijke schunnigheden uithalen of deze faciliteren, voortdurend over de politie reppen. Ze hebben weer gebeld, ze zijn weer naar het bureau geweest, ze hebben aangifte gedaan, het OM is een onderzoek gestart. Er schijnt geen einde aan te komen. 

Vermoedelijk denken ze dat ze de politie voor hun karretje kunnen spannen in al hun vermetelheid. Ze willen de bewijslast kwijt op internet die hun kwalijke praktijken laat zien. Zijn ze nog wel bij hun volle verstand? Ze voelen zich groot, boven de wet staan kennelijk. Tja, Wilders heeft zonderlinge klonen gebaard. Zo bezien blijft Twitter wel boeiend. Boeiend om te zien hoe het fascistisch gif doordringt bij juist dergelijke “grote” mensen. Immuun zijn ze niet.Afbeelding: bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: