C’est le ton, qui fait la musique

Eduardo Gajeiro: Old Portugal


 

Is Nederland nog te redden?Loek van der Heide zegt: 
donderdag 25 februari 2010, 4:53 uur

De Cultuur in de BV Nederland, en dan speciaal de Klassieke Muziek cultuur staat -traditioneel- weer eens der discussie. De investeringen van gemeente- provincie- en Rijksbegrotingen Klassieke Podia bedraagt naar mijn idee nooit meer dan 3-5% en valt in het niet bij ‘Binnenlands Bestuur/Veiligheid’ en ‘Ambtenarenkosten’ Ik erger me bond en blauw aan de simplistiese ‘one-liners’ van partijen als PVV die deze ‘crisis’(?) (met dank aan de hebberts van bank en verzekeringswezen) misbruiken om hun jalousie jegens mensen te uiten. Uit het diepst van ‘t riool komen allerlei ‘Berlusconi-achtige criminelen’even vertellen ‘dat we best zonder al die symfonie-orkesten kunnen’ en meer van dat soort ongenuanceerd, neofascistoïde gebral, dat zich als een kankergezwel manifesteert in deze ratrace van verkiezings-geilheid. Vergeet niet, waartoe in de jaren 1920-1945 ongenuanceerde one-liners toe leidden: Niet alleen de holocaust van meer dan 10 miljoen onschuldige burgers, maar ook de vernietiging van Cultuur naast Wetenschap. Ik zie -helaas- parallellen tussen het gebral van PVV-elementen en -neo- nazi’s, als dit soort onzin doorgaat met die aanhangers van Fortuin en Verdonk……

Alphonse Scaf zegt: 
zondag 28 februari 2010, 21:32 uur

112 Loek van der Heide – En cultuur begint vroeg, thuis en op school. Die ter discussie stellen, eigenlijk die willen vernietigen, is een regelrechte misdaad. Het kan bijna niet anders dan dat gezegdes als (roep-)toeters en toeterorkesten uit de mond komen van typische non-valeurs uit het kamp van het genootschap voor de vrijheid.
Zestig jaar na dato komen ze weer uit hun holen gekropen met hun hang naar een nationalistische ideologie gedragen door een aan de tekenen des tijds aangepast normen- en waardenpatroon. Daarmee beroepen ze zich op iets dat hun voorlopers vernietigd hebben. Een echte fascistenstreek.
Gaat de ‘klassieke muziekcultuur’ vrijuit? Ook daar leveren de voorlopers genoeg stof tot overdenken. Mengelberg en Furtwängler, maar ook de ‘Engel des doods”, die als meest beruchte kampbewaarster prachtig liederen van Schubert zong. Geen ‘Entartete Kunst’ zo gezegd. Over dit onderwerp valt nog veel te zeggen. Desondanks, u hebt ongetwijfeld gelijk als u parallellen ziet tussen toen en nu.

Schermafbeelding 2013-12-21 om 10.09.43
Maria Pekelharing zegt: 
maandag 1 maart 2010, 22:01 uur

112-Loek van der Heide—Inherent aan de holocaust was het wegkijken van wat als probleem werd ervaren, dus precies wat partijen als de PvdA, GL en D’66 altijd hebben gedaan. Fascisme kent vele verschijningsvormen…

 

 

Enkele dagen eerder i.v.m. het overlijden van Henk Hiensch:

Alphonse Scaf zegt: woensdag 24 februari 2010, 9:03 uur

Beste Veronica. Een tijdlang heb ik met Henk gecorrespondeerd. Soms werd het hem allemaal een beetje teveel, maar hij bleef strijdvaardig. Over zijn herinneringen aan Indonesië en Nieuw-Guinea had ik hem nog eens graag gesproken. We deelden in ieder geval onze liefde voor muziek, niet die van André Rieu maar wel die van Hildegard von Bingen of van de Dubliners, de Ierse folk.

Als er een hemel is viert hij nu feest. en die hoeft echt niet gepolijst te zijn. Luister maar.
 

Neet Kepot Te Kriege: “Gloria”

Hij hield van de mooie kanten van het leven, dat is zeker. Laten we er geen tranendal van maken en blijven genieten, dan doen we hem zeker een plezier.
Zou een beschermengel hem zijn komen halen?

Gloria van der Spek zegt: woensdag 24 februari 2010, 15:46 uur

@104 Veronica Cramer

Ach, wat lijkt u allemaal niet? Maar wat u allemaal lijkt is niet wat het is. Neemt u dat maar van mij aan!
Neemt u een voorbeeld aan Koos vd Wilt @102 die dit zeer bescheiden en zonder omhaal heeft rechtgezet. Respect!
Tekenend voor u dat een verlaat in memoriam gebruikt wordt voor eigen sneerdoel. Respectloos!
Dat Henk(+) het goede voorbeeld voor u moge blijven. Luisteren en relativeren staan niet bij u aan de sterkste kant. Dat heb je ervan als je liever aan de touwtjes hangt van de Mestreechse regisseur. Want was hij het niet die ons dit heengaan meldde voor zijn oneigenlijk doel naar een van onze forumleden? Abject!
Wat u zonodig expliciet wilt vermelden was overigens oud nieuws. Henk(+) adviseerde mij persoonlijk naar ‘die krant’ te gaan. Zag mijn berichten liever daar. We waren nogal fan van elkaar, you know! Dus bespaar mij uw opgeblazen geneuzel, please!

Gloria en Willem, altijd op de man/vrouw spelen. Nooit anders gedaan. En dan al die dissonanten… Walgelijk!

Voor de lezers, die het allemaal niet zo uit elkaar kunnen houden in dat epistel van Gloria. Zo heeft dame Gloria het over een oneigenlijk doel. Welk? Ze is er zo bezeten van om Veronica haar plaats te wijzen, of zoals ze het eens eerder bij haar omschreef, in de kast op te bergen, dat ze volledig van slag is. Vergelijkbaar met haar waanidee over een “Sartorius-familie”.

Afgezien van de door haar gehanteerde kwalificaties is het toch zeer vermakelijk dat ze twee personen verwisseld, Henk Mommaas en Henk Hiensch. Met de laatste onderhield ze n.b. een persoonlijk contact. Kan het idioter?

Aan Henk Mommaas bewaar ik plezierige herinneringen door zijn bijdragen in het forum. Hij was een van weinigen die het ‘abjecte’ spel van Willem c.s. doorhad. Met Henk Hiensch correspondeerde ik ook buiten het forum om, uitwisselen van DVD’s en zo. Gloria heeft in hoogsteigen persoon dit contact kapot gemaakt.

Een intrigante, deze dame. Een aantal mails heeft ze begin dit jaar van mij ontvangen met het verzoek (en uitleg over de streken van Pekeltje en zijn trollen) om nu eens met die dwaze kolder op te houden.

Enkele malen heb ik haar uitgenodigd om eens naar Maastricht te komen. Reactie, rechtstreeks geen enkele. In het forum ging ze onvermoeibaar door met haar laster en dwaasheid. Hierboven een staaltje van haar kunnen.

O wat is ze christelijk en o wat is ze begaan met het lot van de mensheid. Het zal je vrouw maar wezen…

Pekeltje en Gloria vereend in “Sex and crime”, zoals op deze afbeelding uit 1970?
 

 

Zie ook i.v.m. fascisme:


Uitgelichte foto: Eduardo Gajeiro – bron
Bron afbeeldingen: Klaus Theweleit – “Männerphantasien”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.