De duce is weer helemaal terug

Victor Padolfi: Napels, vijftiger jaren
Twitter is een uiterst misleidende bron. Fascisten kennen het klappen van de zweep, halve waarheden, verzonnen feiten, verbanden leggen die er niet zijn. Daar hebben ze hun herrijzenis aan te danken, Wilders en Bosma al meer dan tien jaar geleden met hun “islam=fascisme” en hun aanhankelijkheid aan Israël, waarmee ze hun antisemitisme konden maskeren.

In vele landen hebben ze zelfs de macht weten te bereiken. Terugblikkend kun je ook hier weer het duo Thatcher en Raegan voor verantwoordelijk houden, bij ons Kok, Bolkestein en Balkenende. De eerste die werkelijk triomfen vierde was Berlusconi, betonboer en mediagigant. Iemand die ruimtelijk Italië naar zijn hand had gezet en de media beheerste. Z’n lievelingsspeelgoed was voetbal als eigenaar van een club waarin Hollandse vedetten (met een kleurtje) hun kunstjes mochten vertonen tegen veel geld.

Inmiddels is de beerput helemaal open. Mittel-Europa is meer present dan ooit al is de K&K monarchie verdwenen, de stuiptrekkingen van het Ottomaanse rijk zijn weer volop voelbaar, van de Balkan, tot Griekenland en het Midden-Oosten toe. En dan is er Italië, de bakermat van de corporatieve staat. Als in de grote tijd van Het Romeinse Rijk zijn hun opvattingen gemeengoed geworden, de uitwerkingen verschillen. Laten we als verzamelnaam de term fascisme blijven gebruiken als synoniem voor een eendrachtige samenwerking tussen kapitaal en staat.

Klik je Twitter aan dan krijg je momenteel dit te zien. Een “journalist” van het fascistisch “persbureau” Breitbart weet het volgende te verkondigen, dankzij de sinds de WO II voortdurende ontkenning en negatie van fascisme:
 

 
En de gewiekste Zemmour, mogelijk presidentskandidaat, heeft in deze tijden waar Twitter en zijn algoritmes de dienst uitmaken vrij spel.

Ik kijk uit het raam en zie dat de wereld nog veelkleurig is en zet vol walging maar opgelucht weer de computer uit.
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.