Oprotten en grenzen dicht…

George Bernard Shaw
“The longer I live, the more convinced am I that this planet is used by other planets as a lunatic asylum.”
Op 9 april 1940 vielen de Duitsers het neutrale Denemarken en Noorwegen binnen.
 

On April 9, 1940, the Germans dropped leaflets over Denmark and Norway purporting to explain their motives and intentions. The incredibly naive text and clumsy mixture of Danish, Norwegian, and German had an effect the opposite of that intended.

Vijftig jaar later gaat een radiostation in Kopenhagen de ether in met louter nazi-propaganda. Toch was Denemarken het land dat relatief de meeste joden wist te redden in het door de nazi’s bezette Europa.
 
During the Second World War it suddenly became the fashion in Denmark to wear knitted berets in red, white, and blue. It took the occupying forces a little time to realize that teh fashion was inspired by the identification mark of the Royal Air Force.

Niet alleen deze baretten in de kleuren van de RAF waren de Denen gaan dragen, maar ook de jodenster in navolging van hun staatshoofd.
 
En wat nu, in dit dunbevolkte land met een welvaart als nooit te voren? Een land waar de sociaal-democratie al voor de oorlog, vanaf de grote depressie, een politiek stempel op kon drukken met als partijleider de sigarenmaker Thorvald Stauning. De oude, heersende klasse moest plaats maken voor de minder geprivilegieerden dankzij de sociale en geografische mobiliteit, mogelijk gemaakt door de sociaal-democraten en de radicaal liberalen. Hun erfgenamen hebben het nu weer voor het zeggen in het parlement en vormen de regering.
 
En wat is er momenteel gaande in dit land waarvan de bevolking zich de gelukkigste ter wereld waant?

 

 
Kun je gelukkig zijn terwijl je mensen in het ongeluk stort? Kun je gelukkig zijn als jouw wijze van leven ertoe leidt dat andere volkeren ellende wordt bezorgd?
 
Opmerkelijk hierbij is dat Job Cohen jaren geleden op een congres van de sociaal-democratie in Noorwegen uitriep dat fouten waren gemaakt bij de migratiepolitiek en dat beter naar het volk geluisterd moest worden. Het konden de woorden van Wilders zijn. Waarschijnlijk baseerde Cohen zijn zienswijze op een nota van de PvdA (Lilian Ploumen – 2009) die pleitte voor zeer restrictieve maatregelen betreffende migratie. Opvattingen die letterlijk overgenomen konden worden door fascisten in hun PVV-programma.
 
Betekent dit alles dat we sociaal-demoraten als egoïsten mogen beschouwen, als veredelde fascisten?
 
Vandaag waren ook verkiezingen in Italië waar de rechtstreekse erfgenamen van Mussolini een klinkende overwinning gaan boeken, afgaande op de voorspellingen. Bij De Telegraaf heerst alvast juichstemming. Het collabokrantje mag wel zijn veren verloren hebben maar zeker niet zijn streken. De redactie mag er dan ook wezen. Een van hun coryfeeën meldt vandaag…

 

 
Stuur ze terug, die gelukszoekers en criminelen. Allemaal. Laten we een begin maken met de Europese emigranten naar Amerika, Zuid-Afrika en Australië en hun afstammelingen. Dat ruimt lekker op en geeft weer de plaats terug aan de rechtmatige bewoners. Als het met geweld moet, dan maar met geweld. Afgesproken?
 
 
Een ps:
Iemand die de PvdA geest met volle teugen tot zich genomen heeft: Jo Horn. U ziet, in het zuiveren van hun blazoen zijn fascistisch denkende en voelende personages onovertroffen. Hoe kan het ook anders bij deze meester van de 10 kenmerken van fascisme, tuk op het tonen van nazi’s in uniform? Iemand die krakers criminelen vindt en waarschijnlijk in de acties van mariniers op de Dam een hoogtepunt van legitiem verzet ziet voor een rechtschapen burgerlijke samenleving. En nogmaals, waarover spreken dergelijke lieden niet, durven ze zich niet te uiten?
 
Bron ingevoegde afbeeldingen: DENMARK – An Official Handbook – Krak 1964

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.