Al 50 jaar…

Édouard Boubat: Paris – mai 1968Mijn trouwe kameraad.
 

 
Ze viel vandaag weer in de brievenbus. Een van de vele bladen in Duitsland waarvan aan deze zijde van de grens nauwelijks kennis wordt genomen, zeer tot ons nadeel. Dit tijdschrift komt mede voort uit de Ostermarschbewegung, ontstaan uit protest tegen de herbewapening van de Bondsrepubliek, zeer tot verdriet van de politieke kaste onder Adenauer en de NAVO. Das Argument heeft steeds haar onafhankelijkheid weten te bewaren. De inhoud wordt vooral gevoed uit wetenschappelijke kring in binnen- en buitenland.

Sinds een tiental jaren kan ik het echter nauwelijks meer drukwerk lezen vanwege een oogkwaal. Een enkel artikel en dan ben ik weer doodmoe van de inspanning die dat kost. Zo blijft helaas uiteindelijk veel ongelezen. Elk nummer begint met een stukje proza. Ditmaal van Jürgen Werth, in de 60er jaren redacteur van Das Argument en later actief voor de Duitse radio. Hij is een jaartje jonger dan ik, dat schept een band.
 

 
Te hopen valt dat de uitgever er in slaagt alle verschenen nummers te digitaliseren en op internet of via schijfjes toegankelijk te maken. Vooralsnog zijn de financiën een belemmering.Als toegift een prachtig concert uit Beaune, uitgezonden door France Musique.
 

La Poème Harmonique – concert 1999

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.