Verontrustend

Palestinian communist militants in the 1960s


 

1967

Blitzkrieg in Palestina
 

Ulrike Meinhof – Konkret 1967

 

2022

 
Nog steeds bestaat de NAVO. Met welk doel? Bekijk eens het militair budget van de USA, en hoe dat met sprongen omhoog gaat, en we weten meer dan voldoende. Zo niet onze salonfascist, die graag luistert naar de stem van oorlogshitsers en zogenaamde liberalen met een eigen agenda. Steeds duidelijker wordt waarom Horn ooit columnist voor Elsevier is geweest. De stukjes krijgen we echter niet te zien. Een dag later gaat de oorlogshitser onverstoorbaar verder…
 

 

 
Een man die anno 2022 nog met dergelijke praatjes durft te komen, niets geleerd heeft in zijn lange leven en slechts propaganda heeft geslikt en die met instemming verder heeft verspreid. Een griezelige man, die zegt volgens sociaal-democratische beginselen te werk te gaan. 
 
Zoals bij fascisten gebruikelijk zet Horn de zaak op z’n kop. Moeten we nog woorden vuil maken aan zijn volkomen absurde Hitler vergelijking? Deze man is volop de betiteling salonfascist waardig, of, en dat verstaat hij wellicht beter, die van Schreibtischtäter. 

 
Enkele weken geleden was deze stem te horen. Een vrouw, en niet zomaar een vrouw…
 

 
Ter afronding en overdenking: In hoeverre beschikken we over een vrije wil? Is het een fata morgana waaraan we geloven en die we nastreven?


 

 

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.