Afscheid

Joachim en Rita


 


Joachim Wilbers

Hokahay,
Hij, die gaat sterven groet jullie want het is een goede dag om te gaan.
Pijn voert de boventoon. Tijd om afscheid te nemen van een leven dat ik graag heb geleefd. Ik heb de dingen kunnen doen die ik wilde en waar ik plezier aan beleefde. Nu dit stopt is het tijd dat leven stopt.
Niemand hoeft om mij te rouwen. Ik ga even graag als dat ik heb geleefd, maar ik wens wel iedereen sterkte die verder moet. De toekomst zal niet gemakkelijk worden. Zeker niet voor wie hoopt 2050 te halen. Er is veel mis met de wereld waaraan m.n. de mens een rol van betekenis speelt. We roepen het over onszelf af en of het is te keren betwijfel ik ten zeerste. Het beest ‘mens’ is te veel en alleen met zichzelf begaan.
Ik hoef de toekomst niet meer mee te maken. Daarvan bevrijd ik mezelf.
Het kost kracht dit te schrijven. Wellicht mijn laatste woorden. Geen boodschap. Die dient genoeg geweten. Wel een afscheid aan velen die mij dierbaar zijn en waaraan ik niet persoonlijk afscheid kan nemen.
Het gaat jullie goed.

 

 
 
Het laatste bericht en de laatste foto die Joachim doorstuurde op internet. Twee maanden later nam hij definitief afscheid van het leven in kleine kring.

12 september 2022

 
 
 
Als een hommage aan een man die het leven liefhad en bovenal zijn Antwerpse Rita een opera die dit het beste weerspiegelt.

 

Uitgelicht: foto op Facebook – Info over de opera: Orfeo – Monteverdi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.