Derde Wereldoorlog is al begonnen

Americans Produce 3 Times as Much Garbage as the Global Average
GLOBAL CITIZEN
Ze zijn zeldzaam in de mediawereld, interviews die je niet onverschillig laten, meer nog, die je dwingen stelling te nemen met argumenten. Kortom, hier is een intellectueel aan het woord in de beste Franse traditie. Het levert, en dat is waarschijnlijk nog van meer belang, veel stof om propagandisten met de mond vol tanden in de hoek te plaatsen waar ze thuishoren, bij die van asocialen en onverbeterlijke oorlogshitsers, die niet wensen dat er enig debat gevoerd wordt, dat mensen aan het denken worden gezet.
 


 
 

FRANS HISTORICUS EMMANUEL TODD:

“DERDE WERELDOORLOG IS AL BEGONNEN”

In een uitgebreid interview met de Franse journalist Olivier Berruyer op de website elucid.media gaat Frans historicus Emmanuel Todd in op de oorlog in Oekraïne. “Oorlogen worden niet alleen met tanks, kanonnen en vliegtuigen gevochten. Ook economische sancties maken ontelbare slachtoffers. De Derde Wereldoorlog is dus al begonnen.”
 

Olivier Berruyer

LA 3E GUERRE MONDIALE A COMMENCÉ : L’ESCALADE EN UKRAINE VA TOUT CHANGER

 
Verder gaat Emmanuel Todd in op de nefaste rol van de grote media in het opstoken van de oorlogskoorts en maakt hij een aantal rake bemerkingen bij wat tegenwoordig voor Journalistiek (met hoofdletter J) doorgaat (vanaf 01:29:16).
 
Met ondertitels:
 

 
PS. Met excuses voor de tikfouten in de ondertitels. Het was een hele klus tussen al het andere redactiewerk door, maar we vonden het de moeite waard dit te vertalen.


Het transcript in drie delen:

Update 28 april 2023


BRON
DeWereldMorgen vertaaldesk via elucid.media – woensdag 1 maart 2023


 

 

Uitgelichte foto: NeONBRAND via Unsplash

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.