Twee lafaards die weten wat fascisme betekent

Survivors of the atomic bomb attack of Nagasaki walk through the destruction as fire rages in the background Aug. 9 1945 

“Wij, als betere mensen, zien in het zionisme de hoogst mogelijke trap van een joods-christelijke beschaving.”

Twee katholieke zonderlingen, met een groot hart voor zionisten. Ze hebben nog veel meer gemeen.
 
Hun methodes en voorstellen om tot het gewenste doel te komen lijken te verschillen, maar uiteindelijk zullen ze convergeren. Een eeuwenoude burgerlijke wetmatigheid.
 
Beiden zijn zeer gehecht aan orde, ze zien ze als een natuurlijke wetmatigheid. Ze nemen de anarchie, die achter die orde schuilgaat, niet waar. Het is er eentje van eten of gegeten worden.
 
Ze zijn niet dom en elk op zijn manier gewiekst. Het tweetal geniet van de aandacht die hun onbenulligheden op internet, op Twitter krijgen.
 
Andersdenkenden zijn voor hen een gruwel, mensen beschadigen hun lust en leven. Beider vocabulaire staat vol met kwalificaties al knettergek, volidioot, psychopaat…
 
De macht van het getal is voor hen zaligmakend en alles bepalend.
 
Beiden zijn tuk op een groot democratisch leider, een staatsman, de enig ware… De een ziet zichzelf in die rol, de ander Timmermans. In beide gevallen mag de Nederlandse gemeenschap hen op hun blote knieën danken als ze dat leiderschap op zich nemen. Stellen ze. Gek? Nee knettergek zou ik willen zeggen.
 
Ze bestrijden elkaar, lijkt het. Niets is minder waar. De een stelt: “islam staat gelijk aan fascisme”, de ander, die zichzelf bewierookt als “kenner van het fascisme” zwijgt er in alle talen over. Wie zwijgt stemt toe, zeker in dit geval.
 
Horn heeft voor dit alles een receptuur voor fascisme paraat onder de toepasselijke naam genese. Ze is verteerbaar gemaakt voor allen die in de zegeningen geloven van de westerse idealen, die van de superieure blanke mens. Wijselijk laat hij daarom alles wat aan het aardse slijk doet herinneren uit de gebruikte ingrediënten weg, het moet immers luchtig blijven. Vergeestelijkt, idealistisch, utopisch op een onbestemde wijze.
 
Over de werkelijke onderdrukking door kolonialisme en kapitalisme zul je beiden uiteraard nooit horen.

 

 

 

 

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.