De wapenhandel loopt gesmeerd

De tricolore dankzij Dassault
Afgelopen week heeft Sarkozy een bezoek gebracht aan het Midden-Oosten en ook hier, evenals onlangs in Brazilië, heeft hij zich ontpopt als een uitstekend wapenhandelaar. Zelfs in Koeweit, waar hij maar vier uur verbleef, wist hij een contract te sluiten over de koop van vliegtuigen, fregatten en een raketten-afweersysteem dienstig tegen mogelijke aanvallen van Iran en Irak. 

De krant Al-Raï bemerkte ironisch: “…we kunnen ons afvragen of dit het beste is wat Frankrijk ons had te bieden. Zij verkopen ons wapens, wij kopen illusies”. Waar de oorlog tegen de terreur al niet goed voor is.

Even ook in het Arabisch, dan is tenminste iedereen geïnformeerd:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.