Wie heeft welke belangen bevochten?

· Uncategorized
Authors
Amedeo Modigliani – Kariatide

Soevereine staten zijn een typische 19e eeuwse schepping, stuk voor stuk zeer democratisch in elkaar geknutseld en echt niet in het belang van de volkeren. Grenzen. Zeer belangrijk om Europa tot twee maal toe in een ongekend slachtveld te veranderen. 

Kapitaal en militaire macht hebben iets met elkaar. En toch is kapitaal grenzeloos. Hoe zou dat zo  komen denkt u? Af en toe het plebs decimeren kan geen kwaad, de welstand moet gehandhaafd worden. Malthus zei het al. 

Voor de vrije jongens zijn soevereine staten gefundenes Freßen. Tegen elkaar uitspelen. Lobby’s, wat dacht u van de JSF? En wat over de soevereiniteit van Monaco, Jersey en Luxemburg? 

Waar gingen de campagnes nu feitelijk over? Vooral over het veilig stellen van ‘onze’ belangen in de EU. Met of zonder Turkije, wetende dat die toetreding volledig geblokkeerd is. Elders was het niet anders. Wordt het niet tijd dat campagnes een Europees, internationaal, karakter krijgen. Voor welke politiek staan de Bulgaarse, Spaanse en Nederlandse sociaal-democraten en socialisten?

Weet u het? Daar zou het over moeten gaan en niet over enge nationalistische belangen. Aan dit kortzichtig denken hebben we nu vier zetels te danken gevuld met non-valeurs. Tel uit je winst. Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: