Wie heeft welke belangen bevochten?

Auteurs
Amedeo Modigliani – Kariatide

Soevereine staten zijn een typische 19e eeuwse schepping, stuk voor stuk zeer democratisch in elkaar geknutseld en echt niet in het belang van de volkeren. Grenzen. Zeer belangrijk om Europa tot twee maal toe in een ongekend slachtveld te veranderen. 

Kapitaal en militaire macht hebben iets met elkaar. En toch is kapitaal grenzeloos. Hoe zou dat zo  komen denkt u? Af en toe het plebs decimeren kan geen kwaad, de welstand moet gehandhaafd worden. Malthus zei het al. 

Voor de vrije jongens zijn soevereine staten gefundenes Freßen. Tegen elkaar uitspelen. Lobby’s, wat dacht u van de JSF? En wat over de soevereiniteit van Monaco, Jersey en Luxemburg? 

Waar gingen de campagnes nu feitelijk over? Vooral over het veilig stellen van ‘onze’ belangen in de EU. Met of zonder Turkije, wetende dat die toetreding volledig geblokkeerd is. Elders was het niet anders. Wordt het niet tijd dat campagnes een Europees, internationaal, karakter krijgen. Voor welke politiek staan de Bulgaarse, Spaanse en Nederlandse sociaal-democraten en socialisten?

Weet u het? Daar zou het over moeten gaan en niet over enge nationalistische belangen. Aan dit kortzichtig denken hebben we nu vier zetels te danken gevuld met non-valeurs. Tel uit je winst. Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: