Een opmerking tussendoor

Mustafa Ayaz
Dit weblog is primair opgezet om “valsmunterij” te falsificeren en propaganda te ontzenuwen die beide veelal anoniem plaatsvinden in het forum van de NRC. Daartoe heb ik wat materiaal verzameld uit dat forum, waaruit ieder voor zich zijn of haar conclusies kan trekken. De renommée van de door mij zo gedoopte Pekeltje mag ik voor de trouwe volger van het NRC-forum als bekend veronderstellen. Voor mij staat hij model voor een fascist nieuwe stijl. Zichzelf superieur wanend met verachting voor de massa, het volk, behalve als het stemvee voor zijn idool Wilders betreft, het reduceren van de werkelijkheid tot bepaalde (geweld-)incidenten, het strikte denken volgens een hiërarchisch orde-schema, geen bereidheid tot debat, het ontkennen van samenhangen op politiek, economisch en sociaal terrein, het ommunten van de geschiedenis voor het eigen gelijk… Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
Het is de verderfelijke geest van het fascisme die door Wilders cs volledig uit de fles is. Geen terughoudendheid is meer nodig. Het botte eigen gelijk moet doorgezet worden, het overige vernietigd. “Weg met deze verrotte democratie”, dat is het feitelijke credo van Pekeltje en dat van lieden als Bosma. Bosma, die al vroeg het licht had gezien in de States. Bosma, de intellectuele zwaargewicht van de bv PVV, het brein achter de speeches van Wilders, geeft een boek uit, waarop weer als vanzelfsprekend kranteninterviews volgen. Steeds meer over minder. Zo ook de NRC:


“We leggen hem voor dat een van onze dochters een Marokkaans vriendinnetje van tien jaar heeft. Zij is bang voor Wilders. Wat zegt Bosma tegen haar? Fel: “Vraag maar eens aan dat Marokkaans meisje hoe ze thuis bij haar praten over joden, hoe ze denken over Israël, vraag maar, of ze de Holocaust erkennen. Vraag maar.” Dan rustiger: “Ik vind het vervelend voor dat meisje. Jullie wekken de indruk dat je dat wilt horen. Maar, nogmaals We didn’t start the first.”Wij zijn niet het eerst begonnen. Hoe krijg je het uit je bek? Over de Shoah durft die vent te reppen. Wat een schanddaad voor de slachtoffers, willens en wetens bedreven door deze vent die geheel in de geest van Hitler en Goebbels zijn propagandistisch handwerk bedrijft tot heil van de blanke man en zijn kapitalistische besognes. Ja, ja, de PVV-elite.

Een verhelderende analyse van de fascistische redeneertrant van Bosma valt te lezen in het weblog van Jan-Jaap van Peperstraten, “Verkenningen”, onder de titel: “De Valsemunterij van Martin Bosma”.

Zelf vat Jan-Jaap van Peperstraten de inhoud van zijn reactie als volgt samen:


“Het beoogde doel van zijn publicatie was: “[te] bewijzen dat Hitler een socialist was”. Het ligt op zich in de rede dat hij dat tracht te doen – want volgens het rammelende en ratelende partijprogram der PVV vieren wij op 5 mei dat wij bevrijd zijn van het socialisme.
Zijn these, en dat van zijn Leider, is dus: socialisme en nationaal-socialisme zijn twee zijden van dezelfde medaille. Enkel en alleen al uit deze these blijkt dat zijn idolatie voor Jacques de Kadt niet betekent dat hij de Kadt ook daadwerkelijk gelezen heeft, laat staan er iets van geleerd. Gelukkig betekent dat niet dat wíj niets kunnen leren van wat zowel de Kadt als Bosma ons te zeggen hebben:
Drie zaken wens ik uit te lichten:
Allereerst Bosman’s stelling over het vermeende “socialisme” dat ten grondslag zou liggen aan de Hitleristische partij. Ten tweede zijn bedriegelijke gebruik van het denken van de Kadt, en ten derde een poging mijnerzijds tot een Kadtiaanse analyse van het fenomeen PVV te komen.”Doe er uw voordeel mee, zou ik zeggen!


ps
Het artikel van Jan-Jaap van Peterstraten is verdwenen. Waarom toch?
 
Afbeeldingen: Mustafa Ayaz – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.