Wisseling van de wacht

Robert Longo: Untitled (Factory) (from Magellan) (1996)
Eens kijken wat er gebeurd als ik weer eens een reactie plaats in het forum, zo kort na het wisselen van de macht bij de krant als op het forum. Een beetje als grap met een verpakt grapje… Misschien wordt het daarom juist wel geplaatst!


@176 Koosje Wolf

Die ‘complimenten’ en dat ‘Juf, ze plagen me’ (meneer, hij doet het weer) zegt eigenlijk alles over dit soort mensen. Maar hoe pakken ze het aan om steeds weer mensen een rad voor de ogen te draaien?

“Waar hij wel schande van sprak was dat er tegen Hém gelogen was. Dát is pas schandelijk.”
Volgens mij raakt u hier des Pudels kern. Het tegen elkaar kunnen uitspelen van zijn onderdanen, ze chantabel weten, dat is het waar het bij Wilders om draait. Macht, de absolute macht uitoefenen, al is het maar binnen zijn enge clubje. Niemand maakt me wijs dat hij over al die akkefietjes niet geïnformeerd was. Vandaar ook zijn vlucht naar voren met dat gewenste screenen door de AIVD. Een dergelijk onzinnig idee valt anders niet te verklaren. Et voilà, hij biedt zijn excuses aan, de bedroefde meester. Kan het fraaier?

Naschrift. Heeft Wilders het in dit verband ooit gehad over de AIVD? Natuurlijk niet, zo stom is ie niet. Van wie komt dan dat onzalige idee? Och, het was zo maar een bedenksel van de meelevende moderator? Ook een man met een ‘inlevend vermogen’. Ze duiken steeds meer op dit soort lieden…, meelevend slechts als het gelijkgestemden betreft, dat spreekt!Zie wat die complimenten betreft ook: “Het charme-offensief van Pekeltje”.

Ergens achter “180” had bovenstaand stukje moeten verschijnen. Niet dus. Och ja, de bijdragen van Pekeltje en een aantal andere warhoofden, pardon, verlichte geesten als Gerrit de Jonge, zijn voor een discussie veel belangrijker. Eentje uitgezonderd, waar ik graag naar wil verwijzen, die van P. Booyman. Instructief vanwege Bolkestein!

En ach, van lieverlee raakt het bedje van Steven de Jong gespreid. Let op, we zullen nog veel van deze man vernemen… Vooral geen kleur bekennen, wel manipuleren, steeds het eigen belang in de smiezen houden en vooral je nergens serieus in verdiepen. Zelfs van de “vijf W’s” heeft hij nog nooit gehoord. Ziedaar de hedendaagse journalist met een grootse toekomst.Uitgelichte afbeelding: Robert Longo – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.