MVV – Aw foto’s

De vroegere entrée van het stadion De BoschpoortAW FOTO’S OP GRAAMPEER ZIENE SJOET…

 
“Prachtige foto’s. Vooral de foto met de bomvolle tribune direct achter de goal. Iets wat je nu niet meer vaak ziet (tribune zo dicht bij het doel).”

“Zojuist met opa naar de foto’s zitten kijken, geweldig om die oude verhalen te horen over mensen die hij kent van vroeger, waarmee hij heeft samen gespeeld of die hij kent van bij VV Amelie. Ook over hoe hij als klein jochie het stadion in kwam met zijn vriendjes destijds, tussen de trappen van de staantribune doorkruipen. Geweldig om dat allemaal te horen.”

(Reacties op het forum mvvfans.)


De opa’s van nu waren de jochies van toen. Ergens moet ik nog een foto hebben met de ouwe knarren in de vijftiger jaren, dikke sigaren rokend, op de zittribune aan de Boschpoort. Dankzij een van mijn grote favorieten uit de glorietijd aan de Boschpoort, Piet van Dijk, herleeft een beetje die periode.

Ooit heb ik eens van Hans Kraay sr, robuuste Feyenoord-verdediger, iets gelezen over thuisvoordeel. Hij vond het maar flauwekul, maar voor een ploeg maakte hij een uitzondering, MVV. Naar de Boschpoort togen zelfs de topploegen met knikkende knieën.

Ook is merkwaardig dat geschiedenissen door de tijd gekleurd raken. Bijna als de dag van gisteren herinner ik me hoe een van de broertjes Mijnals, van Elinkwijk, achterna werd gezeten door Pietje van Dijk. Keeper Jan Vrijhof wist hem van verdere achtervolging af te houden en Mijnals vluchtte de kleedkamer in. Pietje van Dijk wist nog precies te verhalen wat er gebeurd was. Jan Vrijhof had hem opgevangen en gevraagd wat ie van plan was. Daarop Piet, ik had hem nooit ingehaald, hij is veel sneller dan ik. Waarop Jan, en als je hem toch te pakken had gekregen? Dan had ik gezegd, zei Piet, tikkertje, jij bent hem…
Lees hieronder de weergave van Pummy Bergholz…

Over Vrijhof en zijn broekjes en onderbroeken, niet alleen die van hem, valt ook nog wat meer te vertellen. Keeper Fey is echt van latere datum!

Nu een copie uit een VI van een aantal jaren terug. 1958, MVV moet verder zonder zijn onbetwistbare sterspeler toen der tijd, Fons van Wissen. Hoe gaat dat uitpakken vroeg iedere trouwe MVV-supporter zich af. Na een vierde en vijfde plaats zou wel eens een terugval kunnen komen…
 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.