Kerstfeest

Tucson, Arizona
The largest aircraft storage and preservation facility in the world is located at Davis–Monthan Air Force Base in Tucson, Arizona. The facility – run by the 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group – contains more than 4,400 retired American military and government aircraft.
Alle zegen komt van boven…


Steeds weer, in alle toonaarden, worden onze gevoelens bespeeld. Van het “doe niet zo flauw, het is toch voor de gezelligheid” tot het “het is ons land dat we hebben opgebouwd” en alles wat hier verder bij gedacht kan worden. Het is toch zo, nogmaals laten we het gezellig houden, begint juist daar niet veel ellende, door morele druk, chantage zelfs? Zo ook die Kerst met boom en al. Vooral, in hoeverre wordt kinderen door dergelijk gedoe een valse schijn voorgetoverd, waar ze zich niet aan kunnen onttrekken. 

We naderen weer het probleem van “Masse und Macht”. Kerst en Karst verschillen een letter en ze staan in onze gedachtenis voor een wereld van verschil. Toch liggen ze verdomd dicht bij elkaar als je erover doordenkt. Het moet feestelijk zijn, het feest is van ons allemaal en als jet verstoort ben je een paria. Om niet flauw te doen in deze tijd van het jaar, vooruit dan maar, een filmpje over de geboorte van Jezus.
Zou God ook een dochter hebben? Het grote taboe van alle godsdiensten, het zijn steeds kerels die waarheden verkondigen.

En hoe echte van valse profeten te onderscheiden? Zou het “volk” het weten? Nee, dat “volk” hobbelt achter de kreten aan die het zelf verkondigd heeft. Het “volk” wil alleen haar eigen vooroordelen bevestigd zien. Is dat de succes formule van het fascisme?

Om tijdens de kerstdagen te overdenken:
Wilders, fascisme en de erfenis van de Verlichting
Een beschouwing van Jan Blommaert.

De trouwe klerken van de macht, de supermacht, hebben alle kanalen ter beschikking om het geloof in het kwaad van de ander te verspreiden, de Huntington/Lewis doctrine. Hier een simpel voorbeeld, Robert Wistrich. Laat uw verstand werken, trap niet in de valkuilen, maar vraag u af waartoe dienen deze praatjes, hoe was het in het verleden, wie trekt aan de touwtjes, wie profiteert enz.!
Let op het obsessieve karakter van de uitspraken van dit soort lieden.
Alvast een gelukkig nieuwjaar gewenst!


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.