Een slimme PVV sukkel

Meeuwen in Afghanistan
Er valt heel wat af te lachen op internet als het over fascisme, de PVV en dergelijke praktijken gaat. Maar je weet, vroeg of laat vergaat je het lachen. Aan de ene kant zijn er de nuttige klerken, nuttig om de hernieuwde opkomst van fascisme vrij baan te geven, aan de andere kant hebben we de aanhangers van de nieuwe beweging, die zich volledig identificeren met hun leider.

De blogspot hanteer ik als een schandpaal om voorbeelden aan te geven hoe de aanhang aanhoudend ontspoort. Nooit zul je ze betrappen op een onderbouwing van hun uitspraken en beschuldigingen. Om een biografie over iemand in elkaar te zetten draaien ze hun hand niet om, zie het schrijfsel van een anonymus in m’n vorige bericht. Dit alles met het ene strategische doel, anderen overschreeuwen zodanig dat er wat blijft hangen om daar weer verder op te borduren.Het is als een val om je te verleiden tot het weerleggen van dat mengsel van Dichtung und Wahrheit. Dan pas hebben ze hun doel bereikt. Past als reactie negeren? Ook dat lijkt me  onverstandig. Steeds zullen weer leugens opgedist worden totdat je er horendol van wordt. Vandaar deze wijze van documenteren. Dan ook kunnen de parallellen duidelijk gemaakt worden tussen de leiders van de beweging en de aanhang.

Het is nu drie jaren geleden dat ik op internet actief werd. Drie jaren geleden dat ik bijna gedwongen werd over Wilders te praten, in mijn ogen een tamelijk onbenullig figuur, waarvan ik niet kon begrijpen dat zo veel mensen met hem dweepten. Drie jaren geleden kwam ik alras in aanvaring met een welhaast perfecte Wilders kloon op het forum van de NRC. Frappant, op Twitter lijkt een volle neef van hem actief. Vaak zelfs met dezelfde zinswendingen. Zijn naam: “nuclearfailure”, ook al begiftigd met een hoog IQ, niet eentje van 150 maar liefst van 160. Ja, dat schijnt te bestaan. 

Vanwege de overeenkomsten tussen beiden en dit 3 jarig jubileum een alleraardigst voorbeeld van afgelopen nacht, met een  verdwijntruc. Ze zou Nijmegen/Van Gelre/Pekelharing gepast hebben…

Cruijff of Van Gaal… Voor de zoveelste maal constateer ik dat tweets zijn weggehaald. Ach ik ga er niet over zeuren, je weet met wie je van doen hebt. Hoogst onbetrouwbare sujetten die alleen op de persoon kunnen spelen. Gezien de lading van wat ze stellen en hun methodes denk ik dat ik ze terecht fascisten noem.

In Twitter-taal:

“Nog even de achterlijke smeerlapperij van @nuclearfailure documenteren. Weggehaalde tweets e.d. Wat een idioot… #pvv”

Ook hier vallen weer heel wat conclusies te trekken, Te vermoeiend, voor u als lezer, voor mij met m’n oogkwaal.

bijlageUitgelichte foto: Afghanistan – bron

Een gedachte over “Een slimme PVV sukkel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.